Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak ve Marmaraereğlisi Kaymakamı Hüseyin Karameşe, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

        Kızıltoprak, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün, yapmış olduğu mücadele ile Türk milletinin kader ve tarihini değiştirdiğini belirtti.

        Atatürk'ün, Cumhuriyet'in temellerini atarak Türk ulusunun yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlayan büyük bir komutan olduğunu ifade eden Kızıltoprak, şunları kaydetti:

        "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünü minnetle, şükranla ve rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu mücadele ile Türk milletinin kaderini ve tarihin akışını değiştirmiştir. Milletimiz onun önderliğinde, dünya tarihinin en başarılı mücadelesi ile bağımsızlığını kazanmıştır. Her zaman minnet ve şükran duyguları ile andığımız Atamızı anlamanın yolu, onun göstermiş olduğu yolda, çağın şartlarına uyarak yeni hedefler koymak ve bu hedeflere kararlı adımlarla ilerlemektir."

        - Kaymakam Karameşe'den 10 Kasım mesajı

        Marmaraereğlisi Kaymakamı Hüseyin Karameşe de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atatürk'ün, tarihe, insanlığa ve mazlum milletlere örnek olmuş bir önder olduğunu belirtti.

        Cumhuriyetin kurucusu ve milli mücadelenin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 78. yılında şükran ve saygıyla yad ettiklerini dile getiren Karameşe, "Milli mücadelemizin ölümsüz kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde özlem, şükran ve minnetle anıyor, başta silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler