Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Sakarya'nın Söğütlü, Ferizli, Kaynarca, Taraklı ve Karasu ilçelerinde anma törenleri düzenlendi.

        Söğütlü'deki program, Kaymakamlık önündeki Atatürk Büstüne Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç tarafından çelenk konulmasıyla başlandı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türk Fransız Kardeşlik İlköğretim Okulu Konferans Salonunda günün anlam ve önemini belirten tiyatro oyunu, müzik dinletileri düzenlendi, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

        - Ferizli

        Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan ve Belediye Başkanı Ahmet Soğuk tarafından Atatürk Büstüne çelenk konmasıyla başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Daha sonra Ferizli Recepbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen anma programında günün anlamını belirten tiyatro gösterimi yapıldı, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        - Kaynarca

        Kaynarca Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Buradaki törene Kaymakam Kemal Şahin, Belediye Başkan Vekili Turan Zengin, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kaya, ilçe Emniyet Amiri Sait Özmen, ilçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kamil Aksoy, siyasal parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

        Kaynarca Belediyesi Konferans Salonunda Kaynarca Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından düzenlenen anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler, Atatürk'ü anlatan Oratoryo ve slayt gösterisine yer verildi.

        - Taraklı

        Hükumet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtına Kaymakam Muhammet Kaya ve Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Taraklı Ortaokulu'nda düzenlenen programda şiirler ile günün anlam ve öneminin belirten konuşmalar ile Oratoryo gösterisi yapıldı. Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

        - Karasu

        Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen tören Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

        Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri öğretmen ve öğrenciler katıldığı törende İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

        Tören, Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Lisesi Konferans salonunda düzenlenen anma programı ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler