Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yıldırım Demirören: Bardak taştı, son damla bile kalmadı - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile erkek giyim markası Damat'ı da bünyesinde bulunduran Orka Holding arasında sponsorluk anlaşması imzalandı. Yapılan anlaşma ile Damat, "Milli Takımlar Resmi Moda Tedarikçisi" oldu.

        TFF'nin Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu hazır bulundu.

        Organizasyonda, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Ali Dürüst, Cengiz Züfikaroğlu, Mustafa Çağlar, Fuat Guguloğlu, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, A Milli Futbol Takımı oyuncuları ve davetliler de yer aldı.

        REKLAM

        TFF Başkanı Demirören, yaptığı konuşmada, milli takımın yenilendiğini ve yeni sponsorluk anlaşmalarıyla daha güçlü bir şekilde yola devam edeceklerini söyledi.

        A Milli Futbol Takımı'nın yenilenme sürecinde olduğunu belirten Demirören, "Yeni başlangıçlar daima yeni hedefler, yeni ufuklar demektir. Biz de milli takım olarak yenileniyoruz. Yeniden yapılanma sürecinde yeni yüzler, yeni gençler izleyeceksiniz. Aramızdan ayrılanlar da oldu. Vedasını erken bulsak da Nuri Şahin'e bu şerefli formaya hizmetleri için teşekkürü borç bilirim." dedi.

        Lucescu'nun çok kritik bir süreçte göreve geldiğini aktaran Yıldırım Demirören, "İnanıyorum ki Sayın Lucescu'nun gençlik aşısı tutacak ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacağız. Bu yolda yeni sponsorumuz Damat bize ayrı bir güç verecek. Tabii ki çocuklarımızdan başarı beklerken biz de onlara huzur vermeli, destek olmalıyız." ifadelerini kullandı.

        "İSTANBUL'U FİNALLER ŞEHRİ YAPACAĞIZ"

        Türkiye Futbol Federasyonu olarak önemli projeler yürüttüklerinin altını çizen Demirören, şöyle konuştu:

        REKLAM

        "Çok önemli bir süreç bizleri bekliyor. EURO 2024 adaylık çalışmalarımıza hız vereceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve devletimizin garantörlüğünde inanıyoruz ki bu organizasyonu alacağız. 2019 UEFA Süper Kupa Vodafone Park'ta oynanacak. Yeniden düzenleyeceğimiz Olimpiyat Stadımız, 2020 Şampiyonlar Ligi finaline aday. İstanbul'u finaller şehri yapacağız. Tüm bunlar gösteriyor ki biz değerini bilmesek de dünya markası olma yolunda koşar adım giden bir Türk futbolu var. Ekonomisi, kalitesi ve yıldızlarıyla Avrupa Süper Ligi'ne girmeyi hak eden bir Türk futbolu var. Milli takıma bugüne kadar katkı sağlayan ve sağlamaya devam eden tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum."

        "NİYE EMSAL CEZALAR VERMİYORSUNUZ DİYENLER BUGÜN BİZİ ELEŞTİRİYOR"

        TFF'nin futbolculara verdiği cezalar nedeniyle eleştirildiğini hatırlatan Yıldırım Demirören, şu ifadeleri kullandı:

        "Sponsorlar yeşil sahalardan çekilmemeli, ılımlı bir futbol iklimi sunmamız gerekiyor. Hiçbir sponsorumuz kaos istemiyor. Ancak acımasız rekabet bunu bazen unutturabiliyor. Sosyal medya, sosyal infaz yeri haline geldi. Yöneticilerin ortamı germediği gün hemen hemen yok. Oysa bardak taştı, bir damla bile yer kalmadı. TFF olarak küfre ve toplum vicdanını yaralayan durumlara karşı en ağır yaptırımları uyguluyoruz, uygulayacağız. Geçmişte bize niye emsal cezalar vermiyorsunuz diyenler, bugün oyunculara 5-6 maç ceza verdik diye bizi eleştiriyor. Biz renklerin değil, kulüplerin federasyonuyuz. Algı operasyonlarına komplo teorilerine prim vermedik, vermeyeceğiz. Kaos ve suni gündemi değil, fair play'i savunalım. Gün birlik günü, kavga değil. Çünkü başka milli takım yok."

        REKLAM

        ORAKÇIOĞLU: "BU İŞBİRLİĞİNİN DEĞERİ VE ANLAMI ÇOK FARKLI"

        Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, A Milli Takım ile yaptıkları bu iş birliğinin anlamının çok büyük olduğunu vurguladı.

        Orka Holding'in spora ve sporcuya verdiği değeri TFF ile yaptıkları anlaşma ile milli gurur haline getirdiklerini aktaran Orakçıoğlu, şunları ifade etti:

        "Modayı yaşam tarzı haline getirirken ülkemizde erkek hazır giyim sektörüne hizmet eden markalarımız ile dünya çapında markalaşmaya ve bilinilirliğimizi artırmaya devam ederken, farklı ülkelerde sporculara verdiğimiz desteği, ülkemizin gururu milli takımımıza da sağlayacak olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Geçtiğimiz yıl İspanya Kral Kupası'nda Barcelona ile final oynayan Deportivo ve Şampiyonlar Ligi'ndeki Rus takımı Spartak Moskova ile işbirliğimiz vardı. Geçtiğimiz yıl Makedonya Milli Takımı'na da sponsor olurken, maç sırasında sosyal medyadan eleştiriler aldık, 'Neden Milli takıma sponsor olmuyorsunuz' diye. Bugün bunun gururunu da yaşıyoruz. Bu iş birliğinin değeri ve anlamı çok farklı. Çünkü milli bir gurur. Kardeş ülkemiz Azerbaycan'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcisi Karabağ takımının da moda sponsoruyuz."

        REKLAM

        Konuşmaların ardından Yıldırım Demirören ve Süleyman Orakçıoğlu, sponsorluk sözleşmesine imza attı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ