Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yıllarca çöpten topladıklarıyla koca bir koleksiyon yaptı!
        1

        Sivas Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Murat Ağızıtemiz, çöpten bulduğu eşyalarla koleksiyon oluşturdu.

        2

        Sivas Belediyesi Temizlik Müdürlüğünde 10 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan 2 çocuk babası Ağızıtemiz, yaklaşık 20 yıldır çöpten bulduğu televizyon, çakmak, tespih, düğün davetiyeleri, tablonun yanı sıra paraları ve pulları da biriktiriyor.

        3

        Çöpten çıkardığı eşyalarla koleksiyon oluşturan Ağızıtemiz, bu alışkanlığını halen sürdürüyor. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bulduğu eşyaları müdürlükte biriktiren Ağızıtemiz'i ziyaret etti ve koleksiyonunu inceledi.

        4

        KOLEKSİYONA ARKADAŞLARINDAN KATKI!

        "Bu işe 20 sene önce başladım. Kitap kırtasiye dükkanım vardı, merak saldım paraları topladım. Daha sonra Sivas Belediyesine temizlik işçisi olarak girdim. 10 yıldır da çöpte bulduğum kağıt ve bozuk paralar, televizyon, çakmak gibi eşyaları değerli bir koleksiyon haline getirdim" diyen temizlik işçisi Ağzıtemiz'in bir de hayali var.

        5

        Ağzıtemiz, koleksiyon ile gerçekleştirmek istediği hayalini şöyle anlattı: "Arkadaşlarım da benim bu işi yaptığımı bildikleri için çöpten buldukları eşyaları bana getirerek koleksiyona katkı sağlıyorlardı. Evim yok, koleksiyondaki eşyaları, paraları satabilirsem bir ev alabilirim."

        6
        22
        23
        24

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ