Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat Ülkelerin garip görgü kuralları!
        1

        Yurtdışına çıkmadan önce seyahat edilecek ülkelerin gezilecek yerleri, tarihi yapıları, mutfağı ve dili kadar adabı muaşeret kurallarının öğrenilmesi gerekiyor.

        2

        Çünkü bizim için oldukça önemsiz olan kimi davranışlar başkalarının kutsalı, en kıymetlisi ya da öfke sebebi olabiliyor. Örneğin Japonya'da gelin ve damada aynı miktarda para asmak beddua şeklinde algılanabiliyor.

        3

        İHA'nın haberine göre Aydın'da turizm hizmeti veren Tahsin Yörük, yurtdışına seyahate çıkacakların gidecekleri yerlerin adab-ı muaşeret kurallarını da öğrenmelerini tavsiye ediyor.

        4

        HİNDİSTAN'DA İNEK KADAR DEĞERİNİZ VE GÖSTERİŞİNİZ OLMADIĞINI BİLİN!

        Hindistan'a gideceklerin her şeyden önce ülkedeki ineklere özen göstermesi gerektiğini belirten Yörük, "Gözlerimizi Hindistan'a çevirip dünyanın büyükbaş hayvan popülasyonunun ayyuka çıktığı bu bölgeye bir göz atalım.

        5

        Aslına bakarsanız Hinduizm inancının yaygın olduğu Hindistan'da yalnızca ineklerin değil tüm hayvanların saygıyı hak ettiği düşünülüyor ve nüfusun çoğunluğu vejetaryen olmayı tercih ediyor.

        6

        Kutsal olan ineğin tezeği yakılıyor, idrarı şifa niyetine içiliyor, sütü, yağı, yoğurdu kutsal bir bağış olarak afiyetle tüketiliyor ancak yaşam hakkı elinden alınamıyor.

        7

        Reenkarnasyon inancıyla doğrudan bağlantılı olan hayvan sevgisi Hindistan'da sokak hayvanlarının özgürce yaşamasını sağlıyor. Hindistan ziyaretiniz sırasında bir restorana oturup sakın ola ki inek eti sipariş etmeyin" dedi.

        8

        RUSYA'DA BİR DEMET İKİ DÜZİNE YOK; HEP TEK SAYI VAR!

        Rusya'da demet, düzine olmadığını, hep tek sayının kabul gördüğünü belirten Yörük, "Rusya'da tek sayıdaki çiçekler mutluluğu simgeleyip zarif bir hediye seçeneği olurken, çift sayılılar baş sağlığı dilekleri eşliğinde cenazelerde sunuluyor.

        9

        Rusya'ya giden olmadık bir yer ve zamanda kimseye çift sayılı çiçek vermesin." şeklinde uyarıda bulundu.

        10

        ÇİNE GİDENLER TABAKTA YEMEK BIRAKSIN

        Çin'in kendine özgü görgü kuralları ise şöyle:

        "Çin'e gidenler ise yemek yediğinde tabakta biraz yemek bıraksın. Diyelim ki Çin'de bir ailenin evine misafir oldunuz, bir tepeleme pirinci nasıl yiyeceğinizi kara kara düşünürken, gayret edip nihayet bitirdiniz.

        11

        Misafir olduğunuz evin yemeğini beğenmemiş görünüp saygısızlık etmemek için midenizi neredeyse çatlattınız ama yanlış alarm!

        12

        Çin'de yemeğini çok beğenen artık kıyamadığından mıdır, yeterince yedim doydum ispatından mı bilinmez, önünde bir lokma olsun yemek bırakmak adettendir. Yemeği tamamen bitirirseniz üzerinize yönelen garip bakışlar sizi rahatsız etmesin."

        13

        "JAPONYA'DA TEK TAKI TAKIN"

        Dünyanın pek çok ülkesinde ilginç gelenek ve anlayışların olduğunu, Japonya'da gelin ve damada aynı miktarda para asmanın beddua şeklinde algılandığını ifade eden Tahsin Yörük, "Japonya'da bir düğüne katıldınız, hak geçmesin diye düşündüğünüzden çeyreği bozdurup gelin ve damada eşit miktarda paylaştırmayınız.

        14

        Japonya'da gelin ve damada eşit ölçüde para takmak 'Kısa sürede ayrılmalarını' temenni etmek anlamını taşır" dedi.

        15

        Tayland, Malezya, Avustralya ve Kuzey Avrupa ülkelerinin kendilerine özgü görgü kuralları ise şöyle...

        16

        KAFA TOKUŞTURMAK HOŞ KARŞILANMAZ

        Tayland, Malezya gibi Budizm inanışının yaygın olduğu coğrafyalarda karşınızdaki ile kafa tokuşturup yakın temas hiç hoş karşılanmaz.

        17

        KUZEY AVRUPA'DA GEREKMEDİKÇE KONUŞMAYINIZ

        Kuzey Avrupa'ya giderseniz gerekmedikçe konuşmayınız.

        18

        TAKSİ'NİN ARKA KOLTUĞUNDA OTURMAK HAKARET SAYILIYOR

        Avustralya'ya giderseniz taksi kullanacak olmanız halinde taksinin arkasına değil ön kısmına oturunuz. Burada taksiciyi şoför muamelesi yapıp arka koltuğa oturmak taksiciye hakaret sayılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ