Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Zaza Şehmus lakaplı Şehmus İlgin son yolculuğuna uğurlandı - Magazin haberleri
        1

        Habertürk Haber Merkezi'nden Mehmet Kayahan'ın haberine göre; Diyarbakır'da hayatını kaybeden müzik dünyasının önemli isimlerinden "Zaza Şehmus" lakaplı Şehmus İlgin'i son yolculuğuna yüzlerce kişi uğurladı.

        2

        İbrahim Tatlıses, Ahmet Kaya, Mahsun Kırmızıgül, Emrah, Yıldız Tilbe gibi ünlü isimlere albüm yaparak ismini duyuran İlgin'in adı 1990 yılında İbrahim Tatlıses'in ayağından vurulması olayına karışmıştı. Tatlıses, İlgin Diyarbakır Ulu Cami'deki cenaze törenine çelenk gönderdi.

        3

        Müzik dünyasının önemli isimlerinden "Zaza Şehmus" lakaplı 70 yaşındaki Şehmus İlgin pankreas kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Diyarbakır'da hayatını kaybetti.

        4

        İlgin için Diyarbakır Ulu Cami'de cenaze namazı kılındı. Cenazeye AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, sanatçı İzzet Yıldızhan, ailesi, sevenleri ve yüzlerce kişi katıldı. İbrahim Tatlıses ve Mahsun Kırmızıgül cenazeye çelenk gönderdi.

        5

        İzzet Yıldızhan "Şehmus abi Diyarbakır'ın iyi bir değeriydi, bizim ağabeyimizdi. Sanat camiası ile de bağlantılı olan bir insandı. Türkiye'nin dört bir yanında şöhret olan insanına, starlarının yapımcılığını yapmış bir insan. Benim için benim gördüğüm, izlediğim babacan, aslan gibi bir ağabeydi. Tüm sanat camiasına da başsağlığı dilemek daha doğru olur çünkü onların da çok sevdiği bir ağabeydi. Türkiye'nin en büyük starlarına Ahmet Kaya'dan İbrahim Tatlıses'e, Azer Bülbül'ünden Yıldız Tilbe'sine kadar bir çok isme albüm yapmış bir yapımcı. Hastalığı süresince her 3 günde bir hastanede hiç yalnız bırakmadım onu" dedi.

        6

        Cenaze namazının ardından Şehmus İlgin'in naaşı Sur İlçesi Çifte Havuzlar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        13
        14
        15

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ