Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Zidane, Galatasaray'ın kapısından döndü! - Futbol Haberleri
        1

        2,5 yıldır Real Madrid'de teknik direktörlük yapan Zinedine Zidane, düzenlediği basın toplantısıyla Madrid ekibinden ayrıldığını açıkladı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 3 kez şampiyonluk yaşayan ilk teknik direktör olarak tarih yazan Zidane, futbolculuk döneminde de üç kez dünyanın en iyi futbolcusu seçilmişti.

        2

        Zidane, futbolculuk döneminde Galatasaray'ın kapısından dönmüştü! Serdar Ali Çelikler, Zidane ile Faruk Süren arasındaki o anıyı anlatmıştı!

        3

        2013 yılında Real Madrid altyapı takımının başına geçen, 2016'da ise A Takımı devralan ve iki buçuk sezonda 9 kupa kaldıran Zinedine Zidane, düzenlediği basın toplantısıyla Real Madrid'den ayrılma kararı aldığını açıkladı. Fransız çalıştırıcı, "Real Madrid Teknik Direktörü olarak devam etmeme kararı aldım. Takımın kazanmaya devam edebilmesi için değişime, başka bir metodolojiye ihtiyacı var. O yüzden ayrılma kararı aldım." ifadelerini kullandı.

        4

        Zinedine Zidane, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üst üste iki kez kupa kazanan ilk teknik direktör olmuş, bu sezon da bu zaferi yaşayarak rekorunu üç sezona çıkarmıştı.

        5

        Fransız çalıştırıcı, futbolculuk döneminde de üç kez dünyanın en iyi futbolcusu seçilmişti. Gazete Habertürk Yazarı Serdar Ali Çelikler, Galatasaray'ın efsanevi başkanlarından Faruk Süren'in Zidane ile olan hikayesini anlatmıştı. Serdar Ali Çelikler'in sözleri şöyle:

        6

        "UEFA'nın Monaco'da verdiği bir yemekte Zidane orada duruyor. Faruk Süren de bir peçeteye 'Gelsin' diye yazıyor. Zidane bakıyor, 'Bu kim falan?' diyor, sonra geliyor oturuyor. Tabii Faruk Süren de mükemmel Fransızcayla, 'Hagi seneye bırakacak, seni düşünüyorum' diyor. Zidane da 'Tamam, neden olmasın?' diyor. Kalklarken de 'İlk önce Galatasaray'la görüşeceğim' diyerek el sıkışıyorlar."