Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin tarafından hayata geçirilen ‘Türkiye’de Fikir Gazeteciliği’ ve ‘İstanbul’un Gazete ve Dergi Örnekleri’ konulu sergiler, Bülent Ecevit Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde açıldı.

        Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul’daki fikir ve düşünce ortamını, dönemin basınsiyaset ilişkilerini ve bir basınyayın merkezi olarak İstanbul’un konumunu gözler önüne seren 19 farklı dildeki gazete ve dergiler, Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi Fuaye Alanında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

        İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin’in uzun uğraşlar sonucunda hazırladığı ‘Türkiye’de Fikir Gazeteciliği’ ve ‘İstanbul’un Gazete ve Dergi Örnekleri’ konulu proje kapsamında hayata geçirilen sergiler, İstanbul’daki çok dilliliğe, zengin basın yaşamına ve Osmanlı’da başlayan fikir gazeteciliğinin önemine dikkat çekiyor.

        Osmanlı’nın tebaasına sağladığı fikir ve düşünce özgürlüğü yansıtılıyor

        İstanbul’un Osmanlı döneminde Türkçenin yanı sıra çok sayıda farklı dilde yayınlanan gazete, dergi ve diğer basılı iletişim araçlarının merkezi olmasından hareketle hayata geçirilen ‘İstanbul’un Gazete ve Dergi Örnekleri’ projesi, farklı kültür, din ve mezheplere mensup onlarca millet ve etnik grubu yüzyıllar boyunca çatısı altında barındıran Osmanlının kökenlere mensup tebaasına, sağladığı fikir ve düşünce özgürlüğünü yansıtıyor.

        Tercümanı Ahval’den günümüze fikir gazeteciliği

        ‘Türkiye’de Fikir Gazeteciliği' projesi ise Türk aydınlarının çıkarmış olduğu ilk özel gazete ve Modern Türk edebiyatının da ilk yayın organı olan Tercümanı Ahval’den günümüze kadarki süreçte gelişen fikir gazeteciliğine ışık tutuyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler