Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Beden dilinizi geliştirin: Kendinden emin bir görünüş oluşturmanın 10 püf noktası!
        1

        Sosyal anksiyete bozukluğu gibi psikolojik sorunlar yaşayan kişiler genellikle başkalarıyla etkileşimde bulunurken kendilerini güvende hissetmekte zorluk çekerler. Ancak herkes vücut dilinin olumlu bir mesaj iletmesini sağlayarak özgüvenini artırabilir. Vücut dilinizi çok daha olumlu bir yolda geliştirmenizi sağlayacak ipuçlarını sizin için derledik. İşte detaylar!

        2

        1. GÖZ TEMASI KURUN

        Sosyal etkileşimlerde göz temasını koruyarak kendinizden emin gözükebilirsiniz. İyi göz teması, diğerlerine ilgilendiğinizi ve rahat olduğunuzu gösterir. Zamanınızın yaklaşık %60'ında karşınızdaki kişinin gözünün içine bakın. Doğrudan göz teması çok korkutucu geliyorsa, kişinin gözlerine yakın bir noktaya bakarak başlayın.

        3

        2. ÇENENİZİ DİK TUTUN

        Yürürken yere bakmak ya da konuşurken kafanızı eğmek yerine başınız dik ve gözleriniz ileriye dönük olarak yürüyün. Başınızı dik tutmak ve sohbet partnerinize bakmak ilgiyi, güveni ve diğer olumlu sosyal duyguları aktarır.

        Başlangıçta bu duruş doğal görünmeyebilir, ancak sonunda alışacaksınız. Ve bu alışkanlık genel olarak dik durmanıza da yardımcı olabilir.

        4

        3. CEPLERİNİZDEN KAÇININ

        Ellerinizi cebinize sokmak cazip gelse de bunu yapmak sizi çok daha kaygılı ve endişeli gösterecektir. Daha kendinden emin bir duruş istiyorsanız ellerinizi ceplerinize sokmaktan kaçınmanız gerekir

        5

        4. DİK DURUN

        Eğilmemeye dikkat edin. Kaygı veya güven eksikliği ile mücadele ediyorsanız genellikle eğik durma eğilimi gösterdiğinizi fark edebilirsiniz. Özellikle de otururken eğik durmak buna dahildir. Kendinden emin bir vücut dili oluşturmak istiyorsanız sırtınız dik durmaya dikkat edin. Omuzlarınızı kulaklarınızdan olabildiğince uzak tutmaya çalışın.

        6

        5. HAREKETLERİNİZİ YAVAŞLATIN

        Hızlı hareketler daha endişeli görünmenize neden olur. El hareketlerinden yürüyüş adımlarınıza kadar her şey fark yaratabilir. Yavaş hareket etmeye başlamaya özen gösterin. Ancak önemli olan, daha yavaş hareket ederken göz bakışı ve duruş gibi diğer sinyalleri korumaktır. Yavaş hareketler, zayıf göz teması ve kambur duruşla birleştiğinde üzüntünün göstergesi olabilir.

        7

        6. DAHA BÜYÜK ADIMLAR ATIN

        Yürürken adımlarınızı daha uzun tutmaya çalışın. Kendine güvenen insanlar daha büyük adımlar atar ve otoriteyle yürürler. Bunu yapmak kendinizi daha az kaygılı hissetmenizi sağlayacaktır.

        8

        7. BOYNUNUZA DOKUNMAMAYA DİKKAT EDİN

        Yüzünüze veya boynunuza dokunmaya dikkat edin; her ikisi de endişeli, gergin veya korktuğunuzu gösterir. Genel olarak kendine güvenen insanlar bu tür hareketleri yapma eğiliminde değildir.

        9

        8. EL SIKIŞIRKEN ÇEKİNGEN OLMAYIN

        Zayıf veya gevşek bir el sıkışma, güven eksikliğinin bir işaretidir; bu nedenle, başkalarıyla tanışırken sağlam bir el uzattığınızdan emin olun. El sıkışmanızın süresi aynı zamanda insanların sizi nasıl algıladığını da etkileyebilir.

        10

        Araştırmalar normal bir el sıkışmanın uzunluğunun yaklaşık üç saniye veya daha az olduğunu buldu. Üç saniyeden uzun süren uzun süreli el sıkışmalar, etkileşimden daha az keyif alma, daha fazla kaygı ve davranışsal donma ile ilişkilidir.

        11

        9. YAVAŞ VE AÇIK KONUŞUN

        Gergin hissetmek çoğu zaman bir sohbeti daha erken bitirmek için konuşma noktalarımızı ve yorumlarımızı aceleyle gözden geçirmemize yol açabilir. Ancak hızlı konuşmak sinirliliğinizi ve çekingenliğinizi ortaya çıkarabilir. Yavaş konuşarak dinleyenlerin ne söylediğinizi tam olarak anlamasına izin verin.

        12

        10. KIPIRDAMAYI AZALTIN

        Kıpırdamak kaygı ve sinirliliğin açık bir işaretidir. Diğerleri genellikle kıpırdamayı stres ve kaygı belirtisi olarak yorumlar ve bu da sizin daha az güvenli ve otoriter görünmenize neden olabilir.

        Kıpırdamayı minimumda tutarak daha güvenli görünün. Dizinizi zıplatmak veya parmaklarınızı masaya vurmak gibi gergin hareketler, dikkati söylediğiniz şeyden uzaklaştırır ve başkalarının mesajınıza odaklanmasını zorlaştırır.

        Kaynak: Very Well Mind

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ