Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ergenekon davası sanığı JİTEM'in kurucusu emekli Albay Arif Doğan hayatını kaybetti, Arif Doğan Kimdir?

        Ergenekon davasında 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve sağlık gerekçeleriyle tahliye edilen emekli AlbayArifDoğanvefat etti.

        Kaldırılan Terörle Mücadele Kanunun'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yürütülen Ergenekon davası kapsamında yargılanan ve 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan emekli AlbayArifDoğan, İstanbul'da saat 06.55'te hayatını kaybetti.

        Doğan'ın cenazesi, yarın Düzce'ye bağlı bir köyde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

        "Vücudu iflas etti"

        Doğan'ın avukatı Coşkun Atılgan, müvekkilinin çok uzun zamandır ciddi rahatsızlıklarla boğuştuğunu belirterek, "Hastalık ve yargılandığı davanın getirdiği yorgunlukla vücudunun iflas ettiğini düşünüyorum" dedi.

        Kalp pili taşıyan ve solunum cihazı bağlananArifDoğan'ın kronik şeker, kalp yetmezliği, romatizma ve yüksek tansiyon hastası olduğunu aktaran Atılgan,Doğan'ın ciddi bir psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu da anlattı.

        Doğan'ın tahliye edildikten sonra hakkında verilen adli kontrol tedbiri uygulamasının kaldırılması amacıyla temmuzda Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldiğini ve 10 Ağustos'ta verilen kararla hakkındaki tedbirlerin kaldırıldığını hatırlatan Atılgan,Doğan'ın hastalıkları nedeniyle uzun süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde tedavi gördüğünü sözlerine ekledi.

        ARİF DOĞAN KİMDİR?

        Emekli Jandarma Albay Arif Doğan 1945 yılında Hatay Kırıkhan'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu Kırıkhan'da, liseyi Antakya'da bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisiyken, okuldan ayrılıp Harp Okulu'na girdi. 1967 yılında asteğmen olarak mezun olan Doğan, 1968'de teğmen oldu. 1971 yılında Trabzon gizli istihbarat amirliğine tayin oldu, 1983 yılında Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevliyken Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nı (JİTEM) kurdu ve 8 yıl başkanlık etti. Doğan, 1998 yılında DYP'den milletvekili adayı oldu ancak kazanamadı.

        14 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi.

        5 Ağustos 2013'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak sağlık durumu ve yaşı dikkate alınarak adli kontrol uygulaması şartları kapsamında tahliye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ