Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şişkinlikle başa çıkmanın doğal yolu: Vücutta biriken sudan kurtulmanızı sağlayabilecek 9 ödem attırıcı besin!
        1

        Ödem, vücutta fazla sıvı birikmesi sonucu oluşan şişliklerdir. Bu durum hormonal değişikliklerden, kilodan veya uzun süre ayakta kalmaktan dolayı oluşabilir. Vücutta oluşan bu şişlikler, insanları rahatsız ettiğinden kurtulmak için doğal yöntemler arayabilirler. Bu yöntemlerden biri, ödemi vücuttan kısa sürede atmaya yarayan besinlerdir. Ancak çoğu beslenme uzmanına göre, ödem attıran besinler sadece bir parça çözüm sunabilir, yine de bu besinleri tüketmek kısa süreli çözüm sağlayabileceğinden sizin için derledik. İşte, detaylar...

        2

        1. ISPANAK

        Ispanak, yüksek potasyum içeriği sayesinde böbrek fonksiyonlarını destekler ve vücuttaki sıvı dengesini sağlar. Ayrıca, içerdiği antioksidanlar ve diğer besin maddeleriyle vücuttaki iltihabı azaltabilir, böylece ödemi de hafifletmeye yardımcı olabilir.

        3

        2. LAHANA

        Lahana, doğal bir diüretik etkiye sahiptir, yani idrar söktürücü olarak çalışır. Bu özelliği sayesinde vücuttaki fazla sıvıyı atarak ödemi azaltabilir. Ayrıca, lahana anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve vücuttaki iltihabı azaltarak ödem semptomlarını hafifletebilir.

        4

        3. PANCAR

        Yüksek potasyum içeriği ile pancar, böbrek fonksiyonlarını destekleyerek vücuttaki sıvı dengesini sağlar. Ayrıca, içerdiği nitratlar kan damarlarını genişleterek kan basıncını düşürebilir ve böylece ödemi azaltabilir.

        5

        4. MAYDANOZ

        Maydanoz, idrar söktürücü özelliklere sahip olduğu için vücuttaki sıvı birikimini azaltabilir. Ayrıca, içerdiği flavonoidler ve antioksidanlar sayesinde vücuttaki iltihabı azaltabilir ve ödemi hafifletebilir.

        6

        5. YABAN MERSİNİ

        Antioksidan açısından zengin olan yaban mersini, vücuttaki iltihabı azaltabilir ve ödemi hafifletebilir. Ayrıca, doğal bir diüretik etkiye sahip olduğundan vücuttaki fazla sıvıyı atarak ödemi azaltabilir.

        7

        6. KİRAZ

        Kirazlar, antioksidan özelliklere sahiptir ve vücuttaki iltihabı azaltabilir. Ayrıca, kirazlar da doğal bir diüretik etkiye sahiptir bu yüzden ödemi hafifletebilir.

        8

        7. DOMATES

        Domates, potasyum açısından zengin olup böbrek fonksiyonlarını destekleyerek vücuttaki sıvı dengesini sağlayabilir. Ayrıca, içerdiği likopen antioksidanıyla vücuttaki iltihabı azaltabilir ve ödemi vücuttan attırabilir.

        9

        8. KUŞKONMAZ

        Kuşkonmaz da doğal bir diüretik özelliğe sahip besinlerden biridir ve idrar söktürücü olarak çalışır. Bu özelliği sayesinde vücuttaki fazla sıvıyı atarak ödemi azaltır. Ayrıca, kuşkonmaz antioksidanlar açısından zengindir ve vücuttaki iltihabı azaltabilir.

        10

        9. ANANAS

        Ananas, bromelin adı verilen bir enzim içerir. Bu enzimi, vücuttaki su tutulumunu azaltmaya yardımcı olabilir.

        11

        DİÜRETİK BESİNLER NEDEN ÖDEM ATTIRIR?

        Diüretik besinler, vücudunuzda biriken fazla su ve tuzdan kurtulmanıza yardımcı olurlar. Yani, daha çok tuvalete çıkmanızı sağlayarak ödem atmanızı sağlayabilirler.

        Kaynak: Tactile Medical, Better Health, Orlando Health, Cleveland Clinic

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ