Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Unutulmaz hakem hataları - Futbol Haberleri
        1

        2010 Dünya Kupası’nda 2. Tur’da İngiltere ile Almanya karşı karşıya geldi. Almanya 2-0 öne geçse de İngiltere 2-1’i yakaladı. Daha sonra ceza sahası dışından Lampard muhteşem bir gole imza attı. Ama o anda sahneye hakem Jorge Larrionda çıktı. Çizgiyi 3 top kadar geçen golü vermedi ve maçı Almanya 4-1 kazandı.

        2

        2010 Dünya Kupası hakemler açısından rezaletti desek yanlış olmaz. Final maçında Hollandalı Nigel De Jong, İspanyol orta saha Xabi Alonso’nun göğsüne adeta uçan tekme tekme attı. Cinayete teşebbüse girebilecek bu faule hakem Howard Webb kırmızı kart vermedi.

        3

        Thierry Henry 2010 Dünya Kupası elemesinde ülkesini bu turnuvaya götüren golü çok net bir şekilde elle kontrol ettikten sonra attı. İrlanda’yı yıkan bu golde maçın hakemi ise Martin Hansson’du.

        4

        Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçında Victoria’nın 2. sarı kartını unutarak maçın tekrar edilmesine sebep olan hakem Ali Aydın daha sonra Galatasaray-Beşiktaş derbisinde son derece sıradan bir hava topunda Beşiktaş’a penaltı vererek tarihe geçti.

        5

        Graham Poll 2006 Dünya Kupası’nda oynanan Hırvatistan-Avustralya maçında Hırvat oyuncu Josip Simunic’e tam 3 kere sarı kart gösterdi ve bu maçtan sonra uluslararası kariyeri bitti. Poll 3. sarı kartın ardından Simunic’i oyundan atmıştı.

        6

        2002 Dünya Kupası’nda Güney Kore’de bizim gibi sürpriz yaparak yarı finale kadar yükselmişti. Fakat kim ne derse desin onların bu başarısında hakemlerin payı çok büyüktü. 2. turdaki Güney Kore-İtalya maçında tarihin en skandal hataları yapıldı. Verilmeyen penaltılar, kartlar gibi göz göre göre birçok hata maçın sonucunu etkiledi ve Güney Kore, İtalyanlar’ı eledi. Hakem ise Byron Moreno idi.

        7

        Yine 2002 Dünya Kupası, yine Güney Kore, yine hakem skandalı… Gamal Mahmoud Ahmed El-Ghandour çeyrek finaldeki G.Kore-İspanya maçında İspanyollar’ın tertemiz 2 golünü iptal ederek maçın sonucuna direkt etki etti.

        8

        2005 yılında Konyaspor evinde Fenerbahçe’ye karşı 2-0 öndeydi. Fakat bu anda sahneye hakem Özgüç Türkalp çıktı. Türkalp Anelka’nın Konyaspor kalecisi Özden’in ellerine kendi elleriyle yaptığı net faulü görmedi. Maçı Fenerbahçe 4-2 kazandı.

        9

        Bu maçı kimileri İniesta’nın attığı son dakika golüyle hatırlasa da objektif bakan sayısız futbolseverin aklında Tom Henning Øvrebø’nun verdiği skandal kararlarla hatırlıyor. Chelsea aleyhine sayısız skandal düdüğe imza atan hakem maçtan sonra yıllarca tartışıldı.

        10

        2005 yılında Tottenhamlı Pedro Mendes 40 metreden bir şut çıkarmış fakat hızlı bir şekilde kalesine dönen Manchester United’ın yedek kalecisi Roy Carroll topu tutmaya hazırlanıyordu. Bir anda topu elinden kaçıran Carroll topu yarım metreden fazla kalesinde görmesine rağmen yardımcı Rob Lewis ve hakem Mark Clattenburg bu bariz golü göremediler.

        11

        Futbol sahalarında böylesi sadece Türkiye’de yaşandı. 1986-1987 sezonunda Ankaragücü atağı esnasında çekilen şut hakem auta gidiyordu ki o anda çok yanlış bir yerde duran Ahmet Akçay’a çarpmasıyla ağlara yöneldi. Böylece Beşiktaş hakemden gol yemiş oldu.

        12

        Verilmeyen nizami gol çok gördük de böylesini görmedik. Watford ile Reading arasında oynanan mücadelede maçı yöneten Stuart Attwell oluşan karambolde ağlarla buluşmayan topu gol sandı. Sanmakla kalmayıp orta sahayı işaret edince tarihe geçti.

        13

        Dünyanın en uzaktan çalınan penaltı rekoru bu maçta yaşanmış olabilir. Galatasaray-Siirt Jetpa ile oynarken savunma arkasına atılan topa Siirt kalecisi çıkarak başarılı bir şekilde uzaklaştırdı. Topu uzaklaştırdık 1 saniye sonra da Galatasaraylı oyuncuyla çarpıştı. Cem Tosyalı orta sahadan penaltıya hükmetti.

        14

        Duisburg evinde Frankfurt’a karşı 4-0 öndeyken hakem resmen dertsiz başına dert aldı. 35 metreden çekilen fakat yaklaşık 2 metre gol çizgisinin dışına doğru dönen topa nasıl olduysa hakem Marco Fritz gol kararı verdi.

        15

        1982 Dünya Kupası Yarı Finali’nde hakem Charles Corver bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Toni Schumacher’ın Fransız Patrick Battiston’a yaptığı çok sert faule devam kararı vererek herkesi şoke etti. Maç penaltılara giderken maç sonucuna bu karar büyük etki etti.

        16

        2010 yılındaki Manchester United-Tottenham maçında Nani ceza sahasında Kaboul’un müdahalesiyle yere düştü ve penaltı olduğunu düşünerek düşerken topu eliyle tuttu. Hakem Mark Clattenburg penaltı vermedi ama çok net elle oynamayı da es geçti. Tottenham kalecisi de elden doğan vuruşla oyunu başlatmak isterken Nani ayağa kalktı, hakeme baktı ve topu ağlara gönderdi.

        17

        2002 Dünya Kupası’ndaki hakem skandalları bitmek bilmiyordu. Bu defa mağdur biziz. Brezilya ile grupların ilk maçında 1-0 öne geçmemize rağmen 2-1 geriye düşmemizin ardından Rivaldo çirkin bir şekilde zaman geçirmeye başladı. Kornerde sahada kalan topu almaya gitmeyen Rivaldo’ya doğru topa vurarak atan Hakan Ünsal top oyuncunun ayağına gelmesine rağmen kırmızı kart gördü. Bu kartta top ayağına gelmesine rağmen yüzünü tutarak sanki tekme yemiş gibi kendini yere atan Rivaldo’nun payı çok büyüktü. Hakem ise Güney Koreli Kim Young-Joo idi.

        18

        Londra derbisi 2014 yılında tarihi bir skora sahne olmuştu. Chelsea Arsenal’i 6-0 yenerken bu maçı unutulmaz kılan başka bir olay daha vardı. Hakem Andre Marriner kaleye giden topu elle kesen Alex Oxlade-Chamberlain’i oyundan atmak yerine takım arkadaşı Kieran Gibbs’i attı. Daha sonra hakem bu oyuncudan özür dilemişti.

        19

        Türk futbolunda unutulmayan penaltılardan biri daha… Hakem Sabri Çelik Galatasaraylı oyuncunun önündeki topu olabilecek en temiz şekilde kayarak uzaklaştıran Kocaelispor oyuncunun faul yaptığına kanaat getirdi ve penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyon da unutulmazlar arasına girdi.

        20

        Çok fazla bir şey yazmaya gerek yok. Dünya futbol tarihinin en çok ses getiren hakem hatası… Maradona 1986 Dünya Kupası Çeyrek Finali’nde İngiltere’ye karşı kendilerine turu getiren bu gol için Tanrı’nın eli dedi. Maçın hakemi ise Ali Bennaceur idi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ