Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 12 Ekim 2017 FETÖ operasyonları - FETÖ haberleri

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ ile bağlantılı olan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanan kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte 12 Ekim 2017 Perşembe günü FETÖ operasyonları...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        İZMİR'DE FETÖ'NÜN TSK YAPILANMASINA YÖNELİK OPERASYONDA 6 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

        İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 15 zanlıdan 6'sı daha tutuklandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 98 şüpheliden 15'inin daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu zanlılardan 6'sı, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla cezaevine gönderildi, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Böylelikle operasyon kapsamında tutuklanan zanlıların sayısı 73'e ulaştı.

        Gözaltındaki 8 zanlının ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor. (AA)

        ESKİ İSTİHBARAT BİNBAŞIYA FETÖ ÜYELİĞİNDEN HAPİS

        Tunceli'de, eski İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü binbaşı Hidayet Soyuğurlu hakkında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) üyesi olmak suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına hükmedildi.

        Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya,FETÖ/PDY üyesi ve örgütün gizli haberleşme ağı ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen tutuklu sanık eski binbaşı Soyuğurlu ve avukatı katıldı.

        Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığın iddia olunan suçtan cezalandırılmasını istedi.

        Sanık Soyuğurlu ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

        Kararını açıklayan mahkeme heyeti, eski İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü binbaşı Hidayet Soyuğurlu'yu "terör örgütü üyesi olmak" suçundan önce 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

        Soyuğurlu'nun cezasını "terör suçu" olduğu gerekçesiyle 8 yıl 3 ay hapse hükmeten mahkeme heyeti, sanığın cezasını, duruşmalardaki iyi hali sebebiyle 6 yıl 10 ay 15 gün hapse indirdi. (AA)

        BİLECİK'TE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri,FETÖ/PDY'ye ilişkin soruşturma kapsamında eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 10 şüpheli yakalandı.

        Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. (AA)

        KOCAELİ GEBZE'DE 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "ByLock" kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün kriptolu haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları belirlenen, kamudan ihraç edilenler ile çeşitli meslek gruplarında çalışanlara yönelik operasyon düzenlendi.

        Operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.

        Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 6'sı tutuklanırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        MARDİN MERKEZLİ 13 İLDE OPERASYON: 25 ASKERİ PERSONEL İÇİN YAKALAMA KARARI

        Mardin merkezli 13 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon başlatıldı.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca,FETÖ'nün mahrem askeri yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında çeşitli rütbelerdeki 25 askeri personel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, şüphelilerin yakalanması için Mardin, İstanbul, Ankara, Malatya, Burdur, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Adana, Bursa, Konya, İzmir ve Kocaeli ile KKTC'de eş zamanlı operasyon başlatıldı.

        Operasyon sürüyor. (AA)

        KAYSERİ VE ADANA'DA FETÖ OPERASYONU: 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Kayseri ve Adana'da düzenlenen operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

        REKLAM

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütle bağlantılı oldukları ve ByLock kullandıkları iddia edilen 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri ekipleri, Kayseri ve Adana'da belirlenen adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, aralarında meslekten ihraç edilen yüzbaşı ve öğretmenlerin de bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı.

        Zanlılar, Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 12 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        EDİRNE MERKEZLİ 7 İLDEKİ OPERASYONDA 5 KİŞİ YAKALANDI

        Edirne merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 7 şüpheliden 5'i yakalandı.

        Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca,FETÖ/PDY'nin "mahrem askeri yapılanmasına" yönelik Edirne merkezli Mardin, İstanbul, Şırnak, Hatay, Kars ve Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında 7 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.

        REKLAM

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, 7 kişiden 5'ini gözaltına aldı.

        Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 13 kişiden 9'u tutuklandı.

        Kahramanmaraş Cumhuriyet BaşsavcılığınınFETÖ/PDY'nin asker ve polis yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında doktor, öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu 23 şüpheliden 13'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltındaki 10 şüphelinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (AA)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ