Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul 15 Temmuz Esenler Demokrasi Otogarında seçim yoğunluğu

        İkametlerinin İstanbul'da olması nedeniyle 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşlar memleketlerinden geldi. 80 ilden gelen vatandaşlar otogarda yoğunluk oluşturdu.

        Memleketi Sivas'tan oy kullanmak için gelen Adnan Göker isimli vatandaş, “İstanbul'a geldim oy kullanmak için. Her şeyin hayırlısı diyeceğiz. Yapacak bir şey yok. Kısmet neyse olur. Sivas'tan geldim. 12 saattir yoldayız. İzindeydim şu an geldim oy kullanmak için vatandaşlık görevimi yapacağım” ifadelerini kullandı.

        Oy kullanacak eşinin gelmesini bekleyen Ali Arif Demir ise “Ben eşimi bekliyorum. Eşimi annesi için memleketine göndermiştim. Gidiş ve dönüş bilet aldım seçimle alakalı. Ayın 21'inde dönmen lazım dedim. Biletini aldı. Şu anda bindi buraya geliyor. Oyunu kullanacak, bu demokrasi. Ondan sonra da tekrar geri dönecek. Sadece seçim için geliyor. Hayırlısı olsun ülkemiz için” dedi.

        Bir firmanın otobüs şoförü ise seferlerin yoğun olduğunu ifade ederek, “Seferler çok fazla. Biz ek seferler olarak ilave geldik. İzmir'den geldik. Ben vardığımda tekrar dönüş yapabilirim. Yoğun talep var. Ama yolcu yoğunluğu var. Bu yoğunluk gece 2 ve 3'e kadar devam eder” diye konuştu.

        İSTANBUL HAVALİMANI'NDA SEÇİM HAREKETLİLİĞİ

        23 Nisan Pazar(yarın) günü İstanbul' da gerçekleştirilecek yerel seçime bir gün kala oyunu kullanmak isteyen çok sayıda seçmenin İstanbul'a gelişi sürüyor. Bu kapsamda başta Antalya, İzmir ve Bodrum gibi tatil beldeleri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda yolcu dönüş için hava ulaşımını tercih edince İstanbul Havalimanı'nın özellikle İç Hatlar Geliş terminalinde hareketlilik oluşturdu.

        “OYUMU KULLANMAK İÇİN İSTANBUL'A GELDİM, AYNI GECE GERİ DÖNECEĞİM"

        Oyunu kullanmak için İstanbul'a geldiğini belirten yolculardan Erkan Çakmak "Denizli’den geliyorum. Bir makine firmasında çalışıyorum. Denizli’ye makine kurmak için gitmiştim. 15 günlük daha işimiz var. Oyumu kullanmak için İstanbul’a geldim. Özellikle bu günü seçtik. Oy kullandıktan sonra aynı gece Denizli’ye gitmek için yola çıkacağım” şeklinde konuştu.

        “İzin alma konusunda sorun çıkmadı anlayışla karşılandı”

        İstanbul’daki seçimde oyunu kullanmak için kente gelen diğer bir yolcu Ahmet Bilgi ise, “İş için şehir dışına çıkmıştık. Yarın ki seçimlerden dolayı geldik. Daha sonra tekrar döneceğiz. İzin alma konusunda sorun çıkmadı anlayışla karşılandı. Hafta içi de tekrar geri döneceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

        Denizli’den oy kullanmak için bir günlüğüne geldiğini ifade eden Sadık Şahin de, “Özellikle oy kullanmak için geldik. Makine montajı yapıyoruz. Oy kullandıktan sonra yarın akşam da geri döneceğiz. Sadece bir günlüğüne geldik” dedi.

        Yarın gerçekleştirilecek seçim öncesi oy kullanmak isteyen şehir dışındaki seçmenlerin gün boyu gelişinin sürmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ