Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 2 yaşındaki Mayah, beyaz saçlarıyla fenomen oldu!
        1

        Brezilya'da yaşayan 43 yaşındaki Talyta Youssef Aziz Vieira, Kasım 2018'de kızı Mayah'ı dünyaya getirdi. Ancak bebeğinin beyaz bir perçemi olduğunu gören Talyta çok fazla şaşırmadı.

        2

        Çünkü Talyta'nın yanı sıra büyükbabası, annesi, teyzesi ve kuzenlerinin hepsinde piebaldizm adı verilen cilt ve deri rahatsızlığı vardı ve Mayah da bu nedenle beyaz saçlı olarak dünyaya gelmişti.

        3

        Piebaldizm, melanosit eksikliğinden dolayı cilt ve saç bölgelerinin normalden daha açık renkte olmasına sebep oluyor. Talyta, olağandışı bir görünüme sebep olan piebaldizmi hediye olarak görüyor.

        4

        Talyta, gençlik yıllarında akranları tarafından yargılanmaktan korktuğu için sürekli saçlarını sakladığını söylüyor. Ancak kısa sürede başkalarının ondaki güzelliği fark ettiğini dile getiriyor.

        5

        Anne, kızı Mayah'ı daha bebekliğinden itibaren görünüşü hakkında cesaretlendiriyor ve ekliyor:

        6

        "Piebaldizm ailemizde var, bu yüzden Mayah'ın da sahip olma olasılığının yüksek olduğunu biliyorduk. Mayah dünyaya geldiğinde o kadar çok beyaz saça sahipti ki doğum uzmanım kızımın fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Ardından bir fotoğrafçıdan çekim için teklif aldık. Fotoğraf çekiminden elde edilen fotoğraflar sosyal medyada yayıldı."

        7

        Kızına olan ilgiden dolayı Mayah'a sosyal medya hesabı açan Talytya, "Mayah'ın fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaya başladığımdan beri takipçiler kızımı 101 Dalmaçyalı filmindeki Cruella'ya ve Frozen'daki Anna'ya benzettiler. Ben de kızımın süper kahraman gibi güçlü olmasını istiyorum" diyor.

        8

        Kalıplaşmış güzellik algısının dışında ve farklı olan kişilerden teşekkür aldığını ifade eden Talyta "Güzel olmak için aynı olmamıza gerek yok" mesajı veriyor.

        9

        İşte 2 yaşındaki sevimli Mayah'ın sosyal medya hesabından kareler!