Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AÖF SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 2023 Açıköğretim Fakültesi güz dönemi sınav takvimi ile AÖF final sınavları ne zaman, saat kaçta?
        1

        Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi AÖF güz dönemi finalleri için geri sayım başladı. 2023 güz dönemi sınav takvimi ile 2023 AÖF sınav tarihleri de netlik kazandı. Ders seçimi ve kayıt yenileme işlemlerini tamamlayanrın gözü "AÖF final sınavları ne zaman, saat kaçta yapılacak?" sorusuna çevrildi. İşte, AÖF sınavları tarihi ve saat bilgileri...

        2

        AÖF GÜZ DÖNEMİ SINAVLARI NE ZAMAN?

        2022-2023 yılı AÖF sınav tarihleri, yayımlanan akademik takvimle birlikte belli oldu. Takvime göre; güz dönemi final sınavları ise 21-22 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacak.

        3

        AÖF SINAVLARI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

        AÖF sınavları Türkiye'de ve K.K.T.C. Lefkoşa’da sabah saat 09.30'da, öğlenden sonra ise saat 14.00' te yapılmaktadır.

        4

        AÖF FİNAL SINAVLARI ONLİNE MI, YÜZ YÜZE Mİ?

        Anadolu Üniversitesi güz dönemi final sınavları yüz yüze olarak gerçekleştirilecek.

        5

        AÖF SINAVLARI NASIL YAPILIYOR?

        Anadolu Üniversitesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında öğrencilere sorumlu oldukları her dersten toplam 20 soru yöneltilir.

        6

        Sınavlar, okul ortamında yüz yüze şekilde gerçekleştiriliyor. AÖF sınav süresi 30 dakika olarak belirlenirken ders geçme notu 35’dir. Bu notun altında alan öğrenciler FF harf notuyla başarısız sayılır.

        7

        FİNAL SINAVLARI %70 ETKİ EDECEK

        Açıköğretim Fakültesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ders geçme notu 35 olarak belirlendi. Öğrencilerin sorumlu oldukları dersleri başarıyla vermeleri için vize ve final ortalamalarının otuz beşden yukarı olması gerekmektedir. Güz yarıyılı sınavlarında başarısız olan öğrenciler için bahar yarıyılının da sona ermesiyle yaz okulu sınavları organize edilecek. Yaz okulu sınavları 19 Ağustos 2023’de yapılacak.

        8

        AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV TAKVİMİ

        Anadolu Üniversitesi güz yarıyılının sona ermesinin ardından bahar dönemi başlayacak. Bahar döneminde öğrenciler ara sınav ve dönem sonu sınavlarına katılacak. Yayınlanan takvime göre vize sınavları 15-16 Nisan 2023’de, dönem sonu sınavları ise 27-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.

        9

        AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ ERİŞİME AÇILDI

        Anadolu Üniversitesi güz dönemi final sınavları 21-22 Ocak tarihinde düzenlenecek. Daha önce sınav merkezi tercihi yapan öğrenciler, sınav giriş belgeleri için bekleyişe geçmişti.

        Sınav giriş belgeleri öğrenci otomasyonu sayfanızdan erişime açıldı. T.C. kimlik numarası ve öğrenci şifresi veya e-Devlet giriş seçeneği ile sisteme giriş yapan adaylar AÖF sınav yerlerini sorgulayabilirler.