Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TOKİ arsa başvurusunda son gün ne zaman? 2022 TOKİ arsa kura çekimi başladı mı, ne zaman ve hangi tarihte yapılacak?
        1

        TOKİ Sosyal Konut kura çekiminin başlamasından sonra vatandaşların gözü arsa başvuru sonuçlarına çevrildi. İşte TOKİ arsa kura çekimi hakkında ortaya çıkan detaylar...

        2

        TOKİ ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

        TOKİ başvuruları 10 Ekim'de başladı ve söylenene göre 7 Kasım son tarih olarak belirlendi. Fakat geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürenin 15 Kasım'a kadar uzatıldığını bildirdi. Başvurular E-Devlet üzerinden ve Ziraat Bankası Şubelerinden gerçekleştirilebiliyor.

        3

        TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI

        - Türk vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmak.

        - Tahsis edilecek arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisinde ise o ilin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içerisinde ikamet zorunluluğu bulunuyor.

        - Aylık gelir durumu 16.000 liranın altında olması.

        - Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması.

        - Başvuru bedeli olarak 500 lira yatırılması.

        4

        TOKİ ARSA KURASI NE ZAMAN YAPILACAK?

        TOKİ arsa kura çekimi tarihleri hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak bakanlık açıklamasında, Mart 2023’e kadar konut ve arsalar için tüm kuraların etaplar halinde çekilmesinin ve hak sahiplerinin belirlenmesinin planlandığı ifade edildi.

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ