Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2022 Üniversite kayıt tarihleri: Üniversite kayıt işlemleri ne zaman yapılacak/başlayacak? 2022-2023 üniversite kayıtları nasıl yapılır, hangi evraklar gereklidir?
        1

        YKS sınavı sonuçlarının açıklanması sonrasında gündeme gelen üniversite kayıt tarihleri milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. En son 5 Ağustos tarihinde alınacak tercih işlemlerinin hemen ardından üniversite kayıtları başlayacak. Peki, "2022 üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? İşte 2022-2023 üniversite kayıt tarihleri ve gerekli olan belgeler..

        2

        2022 YKS TERCİHLERİ BAŞLIYOR!

        ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından yapılan açıklamaya göre 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır.

        Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.

        3

        2022-2023 ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

        YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler puan ve başarı sıralamalarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanacaklar. İyi bir üniversite hayaliyle sınava giren milyonlarca öğrenci, kayıt işlemlerini 22-26 Ağustos 2022 günleri arasında tamamlayacak. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak.

        ÜNİVERSİTE E-KAYIT EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

        4

        ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

        ÖSYM tarafından yayınlanan YKS tercih kılavuzu ile birlikte üniversite kayıtları için gereken belgeler de netlik kazandı. ÖSYM tarafından açıklanan üniversite kayıt evrakları şu şekilde;

        Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

        5

        Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

        Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri,

        Yükseköğretim kurumları tarafından talep edilmesi durumunda 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf,

        6

        Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemlerinde öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olduğunun tespit edilmesi halinde aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmaması halinde ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

        Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ