Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YKS BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ 2023: YKS başvuru ve sınavları ertelendi mi, üniversite sınavı YKS; TYT, AYT, YDT ne zaman yapılacak? ÖSYM ile YKS başvuru kılavuzu yayınlandı mı?
        1

        Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru ve sınav tarihleri üniversite adaylarının gündemini meşgul etmeye başladı. Geçtiğimiz yıl 11 Şubat ile 7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen YKS başvurularının bu sene ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Peki, YKS başvuru ve sınav tarihleri ertelendi mi, ne zaman yapılacak?" İşte 2023 YKS; TYT, AYT, YDT başvuru ve sınav tarihleri...

        2

        YKS ERTELENECEK Mİ?

        2023 YKS sınavının ertelenmesine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı; ancak deprem nedeniyle söz konusu sınavın ertelenme ihtimali gündemde bulunuyor. YKS'nin ertelenmesi ile ilgili gelişmeler olduğundan haberimizde bulabileceksiniz.

        3

        ÜNİVERSİTE SINAVI 2023 NE ZAMAN YAPILACAK?

        ÖSYM henüz 2023 YKS sınav ve başvuru tarihleri bilgisini de içeren güncel sınav takvimini yayınlamadı. ÖSYM'den yapılan açıklamada "Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir." denildi.

        4

        YKS 2. DÖNEM KONULARI DAHİL EDİLMEYECEK

        Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.

        5

        BAKAN ÖZER'DEN YKS AÇIKLAMASI

        Bakan Özer ayrıca, "Dikkat edersiniz sınav tarihini açıklamadık. Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının tarihini inşallah ileri tarihte açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

        6

        2023 YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN, İLK TAKVİM NASILDI?

        Yayımlanan 2023 YKS takviminin seçim dönemine denk gelmesi nedenle geri çekilmişti. ÖSYM, YKS ve 2023 seçim tarihinin denk gelmemesi için harekete geçti. Ancak seçim tarihi 14 Mayıs 2023 olarak açıklandı. Yaşanan peş peşe depremler sonrasında ise yeni YKS takvimi hakkında güncel gelişmeler bekleniyor.

        7

        Bu bilgiler ışığında YKS başvuru tarihleri henüz belli olmadı. ÖSYM'den yapılan açıklamada "Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir." denildi.

        8

        YKS BAŞVURU KOŞULLARI

        Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilirler.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ