Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 2040 yılında kaç tane elektrikli otomobil olacak - Otomobil Haberleri

        2015 yılında yayınladığı analizde 2040 yılı için 46 milyon elektrikli aracın yollarda olacağını tahmin eden OPEC, güncellediği raporunda bu sayıyı yaklaşık 6 kat artışla 266 milyon adete çıkardı.

        Sayılardaki artış, pazar paylarını da doğrudan etkileyecek. Buna göre OPEC, 2040 yılında piyasadaki otomobillerin yüzde 12'sinin elektrikli olacağını öngördü. OPEC'in daha önceki tahmini ise sadece yüzde 2 seviyesindeydi.

        DİĞERLERİ NE DİYOR

        Elektrikli otomobil endüstrisinde yaşanan gelişmeler, diğer kurumları da tahminlerini değiştirmeye zorluyor. Örneğin uluslararası Enerji ajansı 2030 için daha önce 23 milyon adet olan tahminini 58 milyona çıkarırken, Exxon Mobil de 2040 tahhminini 100 milyon adet olarak güncelledi. enerji devinin önceki tahmini ise 65 milyondu.

        REKLAM

        Öte yandan BP de 2040'a yönelik tahminini 70 milyondan 100 milyona yükseltti.

        Elektrikli otomobil pazarında Tesla'dan Nissan'a, BMW'den Volkswagen'e kadar büyük bir rekabet yaşanıyor. Yılın ilk yarısında yaklaşık 500 bin adete ulaşan pazarda neredeyse tüm markalar yeni modelleri için arka arkaya lansmanlar düzenliyor ve stratejilerini açıklıyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ