Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Müzik 27. Akbank Caz Festivali başlıyor! Bonobo, Red Baraat, Mark Guiliana ve nice caz duayeni İstanbul'da!

        Caz dünyasının saygın isimlerini izleyici ile buluşturan 27. Akbank Caz Festivali, 3 - 19 Kasım 2017 tarihlerinde şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak.

        Akbank Caz Festivali’nin bu seneki yıldız isimleri arasında, modern cazın baş besteci-piyanistlerinden Abdullah Ibrahim, Güney Afrika’nın ilk siyahi bebop caz grubu The Jazz Epistles ruhunu yeniden dirilten Ekaya ve Güney Afrika’nın başka bir caz ikonu olan trompetçi Hugh Masekela’dan oluşan Abdullah Ibrahim & Ekaya and Hugh Masekela, cazın dünyadaki büyükelçilerinden Vanessa Rubin, şarkıları bugüne dek dijital platformlarda 2,5 milyondan fazla dinlenen Ala.Ni, kendi kuşağının iz bırakmış caz gitaristlerinden Wolfgang Muthspiel, Ekvadorlu prodüktör ve müzisyen Nicola Cruz, İngiliz yapımcı ve müzisyen Bonobo, Norveçli tubacı ve besteci Daniel Herskedal, enstrümantalist ve besteci kimliğiyle cazın geleceğini şekillendirecek 25 genç isim arasında gösterilen Marius Neset, klasik müzik disiplinini hareketli ritimler ve parlak armonilerle birleştiren Amina Figarova Sextet, Kübalı caz piyanisti ve bestecisi Alfredo Rodríguez, Amerikalı davulcu ve yapımcı Mark Guiliana, İngiliz saksafoncu Shabaka Hutchings ve Güney Afrikalı müzisyen dostlarından oluşan The Ancestors grubu, post-modern stil cazı, funk, Afro ritimler ve egzotik bir ses dünyasıyla birleştiren Mop Mop ve Acid Jazz’ın önemli isimlerinden Red Baraat yer alıyor.

        REKLAM

        Yenilikçi projeler bölümünde Kenan Doğulu ve Sattas’ı ağırlayacak olan Festival, aralarında Emin Fındıkoğlu, İlhan Erşahin, Baki Duyarlar, Çağıl Kaya, Çağrı Sertel ve Şenay Lambaoğlu’nun da bulunduğu pek çok Türk cazcının yanı sıra Evrencan Gündüz ve Hakan Başar gibi yeni nesil yetenekleri de müzik tutkunlarıyla buluşturacak.

        Akbank Caz Festivali’nin artık bir festival klasiği haline gelen “Kampüste Caz” konserleri bu yıl da devam ediyor. Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Kampüste Caz, 20 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Muğla, İzmir, Eskişehir, Bolu, Adana, Mersin, Kayseri ve Ankara’da vokal, şarkı sözü yazarı ve şair Jehan Barbur ile cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle buluşturacak.

        27. Akbank Caz Festivali'ninbir diğer önemli etkinliği olan, gençlere caz müziğini ve enstrümanlarını daha da yakından tanıma fırsatı sunan Liselerde Caz Atölyeleri, bu yıl 8 Kasım, 9 Kasım, 16 Kasım ve 17 Kasım tarihlerinde sekiz ayrı lisede ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ