Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 28 kiloya kadar düşen Annie Windley'nin hayatını bir parça çikolata kurtardı
        1

        Beş yıl boyunca hayati tehlike arz eden bir yeme bozukluğu olan anoreksiya ile yaşayan 21 yaşındaki Annie Windley'in hayatı bir parça çikolatayla değişti.

        2

        15 yaşındayken anoreksiya ile tanışan Windley, 28 buçuk kiloya kadar düştü.

        3

        Windley, beş yıl boyunca bir dilim kızarmış ekmek ve reçelle hayatta kaldığını söyledi. Ancak hastalığı yüzünden beş kez hastaneye kaldırılan genç kız, bir parça çikolatanın anoreksiyayı aşması konusunda güç verdiğini kaydetti.

        4

        Annie Windley, çikolatanın bir anda kilo almasına neden olmadığının farkına vardıktan sonra yemekle olan ilişkisini onarmaya ve tekrar normal bir şekilde yemeye başladığını söyledi.

        5

        Windley, The Sun gazetesine yaptığı açıklamada, "Yemek yemeyi reddederdim, örneğin önüme lazanya konulduğunda tedirgin olurdum ve yemekle aynı odada kalamazdım" diye konuştu.

        6

        O dönem ailesiyle sıkıntılı bir ilişkisi olmasının yanı sıra okuldaki diğer kızlar tarafından kilosu nedeniyle zorbalığa maruz kaldığını kaydeden Windley, kalori sayma takıntısının hızla kontrolden çıktığını ve 2012'de de anoreksi teşhisi aldığını söyledi.

        7

        “Kalp krizi riski altında olduğum bile söylendi, çünkü çok küçüktüm" diyen genç kız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zorlukla ayağa kalkabiliyordum ama her gün daha da incelmek istiyordum."

        8

        Aşırı kilo kaybının okul performansına zarar verdiğini vurgulayayan genç kız, "Spor takımlarından ayrılmak zorunda kaldım. Çok aktif biriydim, atletizm, hokey, tenis, cirit ile ilgileniyordum ama aşırı kilo vermeye başladığımda hemşireler o kadar endişelendiler ki, takımlardan ayrılmak zorunda kaldım çünkü fiziksel olarak kaybedecek daha fazla kilom yoktu" dedi.

        9

        Annie Windley, 2017 yılının ekim ayında çikolata isteğinin ardından yeme bozukluğuna karşı savaşmaya başladı. Günde üç sağlıklı öğün yemekle birlikte Annie tekrar egzersiz yapmaya başladı ve kilo alma korkusunun üstesinden gelmeye başladı.