Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 29 Mayıs Pazar günü resmi tatil mi, mesai var mı? 29 Mayıs'ta bugün İstanbul'da toplu taşıma ücretsiz mi, bedava mı olacak?
        1

        "29 Mayıs resmi tatil mi?" ve "29 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi?" Soruları yanıtını arıyor. Türkiye ve dünya tarihi açısından önemli anlara sahne olmuş Sultan II. Mehmed'in komutanlığında 54 günlük kuşatmanın ardından 29 Mayıs 1453'te gerçekleşen İstanbul'un fethinin 569. yılı her sene olduğu gibi bu senede çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. İstanbul'un fethinin 569. yılının tatil olup olmadığına dair bilgileri haberimizde paylaştık. İşte, ayrıntılar...

        2

        29 MAYIS İSTANBUL'UN FETHİ RESMİ TATİL Mİ?

        29 Mayıs İstanbul'un Fethi resmi tatillerimiz arasında yer almıyor. 29 Mayıs 2022 Pazar gününe denk geldiğinden dolayı okullar kapalı olacak. 30 Mayıs Pazartesi günü ise tüm kamu kurum ve kuruluşlar kendi çalışma saatinde hizmet vermeye devam edecek.

        3

        29 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

        İstanbul'da 29 Mayıs Pazar günü otobüs, İETT, metro ve metrobüsün ücretsiz olup olmayacağı konusunda açıklama yapıldı. İlk açıklama, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan geldi. Marmaray'ın 29 Mayıs Pazar günü ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu.

        4

        Marmaray'ın Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda, "Marmaray trenlerimiz 29 Mayıs İstanbul'un fethi dolayısıyla 29 Mayıs tarihinde ücretsiz hizmet verecektir." denildi.

        5

        Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ise sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

        Aziz İstanbullular, 13 Eylül 2021'de İBB Meclisi'nde oy birliği ile aldığımız kararla, 29 Mayıs’ta İstanbul'un Fethi’nin 569. yıl dönümünde, İstanbul'daki toplu ulaşım araçları ücretsizdir, bilgilerinize.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ