Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 3 şehirde 7 milyar dolarlık benzin boşa gitti! - İş-Yaşam Haberleri

        Araç sürücülerinin davranışları ve trafik analizi üzerine çalışan bir girişim olan Zendrive tarafından yapılan araştırmanın sonuçları şaşırttı.

        ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yapılan çalışmada bölgenin en büyük metropol alanları incelendi. Los Angeles, San Francisco ve San Diego şehirlerinde geçen yıl 17 milyar dolarlık benzin tüketimi yapıldığı ortaya çıktı.

        Öte yandan, kötü sürücülük alışkanlıkları ve trafikteki sıkışıklık nedeniyle 17 milyar doların 6.8 milyar dolarının ziyan olduğu açıklandı. 30 milyon kişiyi kapsayan çalışmada insanların bir yere gidememesine rağmen dolaylı nedenlerden ötürü inanılmaz bir harcama yaptığı bulgusuna ulaşıldı.

        REKLAM

        Araştırmada benzinin ortalama maliyeti, araçların ortalama özgül yakıt gücü, ortalama hane büyüklüğü, ortalama işe gidiş geliş mesafesi ve 2017 yılında her bir kent merkezinde kat edilen ortalama mesafe dikkate alındı.

        Ulaştırma Bakanlığı ve Amerikan Otomobil Birliği'nin yanı sıra her bölgedeki yetkili toplu taşıma mercilerinin verileri kullanılarak yapılan araştırmada Amerikalıların sık fren, ani hızlanma gibi kötü sürücülük alışkanlıkları nedeniyle yüzde 40 daha fazla benzin maliyetine katlandığı açıklandı.

        Zendrive CEO'su Jonathan Matus, ABD Enerji Bakanlığı verilerinin de çalışmayla uyumlu olduğunu belirtti. Ayrıca öğlen yemeği saatlerindeki yollarınd akşam ve sabaha nazaran daha tehlikeli olduğu, Pazartesi günleri ise sürücülerin daha agresif araç kullandığı tespit edildi

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ