Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 44 yıldır üretilen model Türkiye'de satışa sunuldu - Otomobil Haberleri

        Mercedes-Benz'in 1974 yılından bu yana ürettiği Unimog, U 4023 ve U 5023 versiyonları ile Türkiye’de satışa sunulmaya başladı. Alman markanın Wörth Fabrikası’nda markanın diğer kamyon modelleriyle beraber üretilen Unimog, her hızda 4x2’den 4x4 aks tahriğine geçebilme ve diferansiyel kilidini devreye alıp çıkartabilme gibi özelliklere sahip.

        Sahip olduğu donanıma göre aracın yaklaşma açısı 44 derece, uzaklaşma açısı ise 51 derece. Karın altı açısı 34 derece olan aracın meyil tırmanma kabiliyeti ise 45 derece. Opsiyonel donanım ile 1.20 metre derinliğindeki sulardan geçebilen araç, 38 derece yan açılarda ilerleyebiliyor.

        MOTOR HACMİ 5.1 LİTRE

        Mercedes-Benz Unimog’da yer alan 4 silindirli ve 5.1 litre hacmindeki BlueTec 6 motor, 170 kW (231 PS) güç ve 1200 ile 1600 d/d arasında 900 Nm maksimum tork değeri sunuyor. Araç, yasal hız sınırları çerçevesinde bulunan 90 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

        Her biri sipariş üzerine kişiye özel olarak üretilen Unimog, Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayii Ankara Koluman Motorlu Araçlar aracılığıyla sipariş edilebiliyor. Mercedes-Benz Unimog’u Türkiye’de kullanmak için C Sınıfı ehliyet sahibi olmak ve SRC, Psikoteknik belgelerine sahip olmak yeterli.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ