Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 46 yıl önce firar etti, 77 yaşında yakalandı!

        ABD’nin Denver hapishanesinden 46 yıl önce kaçan cinayet suçlusu Luis Archuleta (77), New Mexico eyaletinde yakalandı. Bir polis memurunu vurmakla hüküm giyen ve 1974 yılında hapishaneden kaçan cinayet suçlusu Archuleta​, Ramon Montoya takma adıyla 46 yıldır saklanmayı başardı.

        FBI'DAN BİZDEN KAÇAMAZSIN MESAJI

        FBI, zanlının New Mexico eyaletine ait evine gerçekleştirdiği operasyonda Archuleta'a ait bir çok belge ve bilgisayara el koydu. FBI Denver Özel Ajanı Michael Schneider, "Bu tutuklama, her yerdeki şiddet suçlularına açık bir göndermedir: Ne kadar uzun sürerse sürsün veya ne kadar ileri giderseniz gidin FBI sizi bulacak ve sizi adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        Bazı bilgilerde, bunun Archuleta'nın ikinci kaçışı olduğu, daha önce 1974 yılında da Kaliforniya hapishanesinden kaçtığı iddiası yer aldı.

        Archuleta'nın kaçtıktan sonra hiçbir şekilde izi bulunamamış, ancak 2011 yılında Roman Montoya adı altında alkollü araç kullanmaktan suçlu bulunmuş, çıkarıldığı mahkemede suçsuz bulununca ise yeniden kayıplara karışmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ