Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 5 Kasım Perşembe İstanbul'da hava nasıl olacak? 5 Kasım 2020 detaylı hava durumu

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın Doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Kahramanmaraş, Şırnak, Hakkari, Ordu, Giresin ve Trabzon'un batı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde (51-75 kg/m2) çok kuvvetli olması beklenin yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yüksekleri ile gece saatlerinde Hakkari'nin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

        HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

        UYARILAR

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Kahramanmaraş, Şırnak, Hakkari, Ordu, Giresin ve Trabzon'un batı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde (51-75 kg/m2) çok kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        BÖLGELERİMİZDE HAVA

        MARMARA

        Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında kuzeydoğu yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

        BURSA °C, 19°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

        İSTANBUL °C, 18°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

        KIRKLARELİ °C, 18°C

        Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri sağanak yağışlı

        KOCAELİ °C, 20°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

        EGE

        Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Güney ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

        İZMİR °C, 21°C

        Parçalı bulutlu

        KÜTAHYA °C, 14°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        MANİSA °C, 21°C

        Parçalı bulutlu

        MUĞLA °C, 19°C

        Parçalı bulutlu

        AKDENİZ

        Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

        REKLAM

        ADANA °C, 27°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        ANTALYA °C, 27°C

        Parçalı bulutlu

        HATAY °C, 21°C

        Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

        ISPARTA °C, 17°C

        Parçalı bulutlu

        İÇ ANADOLU

        Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın sabah saatlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

        ANKARA °C, 17°C

        Parçalı yer yer çok bulutlu

        ÇANKIRI °C, 17°C

        Parçalı ve çok bulutlu

        ESKİŞEHİR °C, 14°C

        Parçalı bulutlu

        KONYA °C, 14°C

        Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

        REKLAM

        BATI KARADENİZ

        Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        BOLU °C, 15°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

        DÜZCE °C, 17°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

        KASTAMONU °C, 15°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

        ZONGULDAK °C, 17°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

        REKLAM

        AMASYA °C, 18°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

        RİZE °C, 19°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

        SAMSUN °C, 19°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

        TRABZON °C, 19°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde batı kesimlerinde kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU

        Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra bölgenin kuzeydoğusunun yüksekleri ile gece saatlerinde Hakkari'nin yükseklerinde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya, Bingöl ve Elazığ ile gece saatlerinde Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

        REKLAM

        ERZURUM °C, 11°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra yüksekleri karla karışık yağmurlu

        KARS °C, 10°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden sonra yüksekleri karla karışık yağmurlu

        MALATYA °C, 14°C

        Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere sağanak yağışlı

        VAN °C, 13°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

        GÜNEYDOĞU ANADOLU

        Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kuzey ve batısı ile akşam saatlerinde Mardin ve Batman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

        DİYARBAKIR °C, 18°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

        REKLAM

        GAZİANTEP °C, 14°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

        SİİRT °C, 19°C

        Parçalı ve çok bulutlu aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

        ŞANLIURFA °C, 18°C

        Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

        DENİZLERDE HAVA

        Batı Akdeniz’de fırtına, Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

        KARADENİZ

        Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı; yağışlar gece saatlerinde Doğu Karadeniz’de kuvvetli, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı yer yer 6 (50 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, gece Doğu Karadeniz’de zayıf.

        REKLAM

        MARMARA

        Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

        EGE

        Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

        AKDENİZ

        Hava Durumu: Parçalı bulutlu, İskenderun Körfezi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam ve gece saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğu, batısı kuzeybatı, öğle ve akşam saatlerinde doğusu güney yönlerden 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0 m, doğusunda 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

        VAN GÖLÜ

        Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ