COVID-19'un neden olduğu akıl sağlığı krizine yanıt olarak sanat dünyasının eylem çağrısı olan Healing Arts 2021 programı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bir parçası olarak CULTURUNNERS tarafından 22 Mart’ta başlatılıyor. 5 gün sürecek ‘Healing Arts 2021’ bir dizi çevrimiçi dayanışma etkinliğinden oluşan anlamlı bir program…

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Dr. Tedros Ghebreyesus ve temsilcileri, Tate Müzeleri, The Art Newspaper ve pek çok çağdaş sanatçı ve liderlerin katılımıyla gerçekleşecek söyleşilerde pandemide sanat ve akıl sağlığı konuları tartışılacak. Sanatın iyileştirici gücüne dikkat çeken programın ikinci gününde bir hastanenin psikiyatri biriminden, hapishaneye ve sanatçı atölyelerine çeşitli kısıtlamalar altında ‘yaratıcılık’ ve sanatsal üretim süreçleri araştırılıyor. Doktorlar ve küratörler zihin gelişiminde sanatın rolüne ilişkin pratik öneriler veriyor.

Programın destekçilerinden biri de Christie’s... 25 Mart'ta Christie's tarafından gerçekleştirilecek hayır müzayedesinde Antony Gormley, Ragnar Kjartansson, William Kentridge, Martin Creed ve Yoshitomo Nara tarafından bağışlanan eserler satışa sunuluyor. İşte 5 günlük program takvimi...

21 Mart 2021 - 4 PM GMT / 19.00

‘Sanat ve Şi̇fa’

Aktör Gillian Anderson, WHO Sanat ve Sağlık Lideri Christopher Bailey ile sohbet ediyor. Katılımcı konuklar: Sanatçı Sir Antony Gormley ve WHO Genel Müdürü Dr.Tedros Ghebreyesus

23 MART 2021 - 4 PM GMT / 19.00

Pandemide sanat üretimi

Ben Luke moderatörlüğünde sanatçı William Kentridge ve Phala Phala, Ragnar Kjartansson, Susie Hamilton (Hospital Rooms), Hani Rashid (Asymptote Architecture) ve Hans Ulrich Obrist, Jonathan Aitken (Papaz, Pentonville Hapishanesi) ve Dan Brown sohbet ediyor.

24 MART 2021 - 2 PM GMT / 17.00

‘Sanat iyi̇leşti̇ri̇r mi̇?’

İngiliz doktor ve TV sunucusu Dr. Alexander Van Tulleken moderatörlüğünde sanatın iyileştirici gücü bilimsel kanıtlarıyla tartışılıyor.

25 MART 2021 - 1 PM GMT / 16.00

‘Healing Arts 2021’ Christie’s Çağdaş Sanat Çevrimiçi Müzayedesi

Christie’s, Antony Gormley, William Kentridge, Martin Creed, Ragnar Kjartansson ve Yoshitomo Nara gibi çağdaş ustaların satışa sunulduğu müzayededen elde edilen tüm gelir Dünya Sağlık Örgütü Vakfı ve The Future is Unwritten Artists’ Response fonuna bağışlanacaktır.

26 MART - 4 PM GMT / 19.00

Küresel Sanatçılar Müdahale Fonu’nun tanıtım paneli

The Art Newspaper'ın Kurucu Editörü Anna Somers Cocks’ın başlatacağı panel dizisi Tate Direktörü Dr Cara Courage, Carolyn Christov-Bakargiev (Castello di Rivoli Museo d'Arte Contemporanea, Torino) ve Phyll Opoku-Gyimah’ın (UK Black Pride) katılımlarıyla gerçekleşiyor.

YORUM YAP 0
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ
300