Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 8 Haziran korona tablosu 2021 açıklandı! Bugün korona vaka sayısı kaç?

        8 Haziran korona tablosu 2021 açıklandı. Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı günlük 5-6 bin bandında seyrediyor. Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşılıyor. En güncel koronavirüs tablosuna göre; bugün 6 bin 609 yeni vaka tespit edildi, 86 hasta ise hayatını kaybetti. 5 bin 836 kişi iyileşti.

        8 HAZİRAN KORONAVİRÜS TABLOSU AÇIKLANDI

        7 HAZİRAN KORONAVİRÜS TABLOSU

        Test sayısı 55 milyon 455 bin 452'ye ulaştı, vaka sayısı 5 milyon 287 bin 980, vefat sayısı 48 bin 164 oldu.

        REKLAM

        Haftalık verilere göre, bu hafta hastalarda zatürre oranı yüzde 2,8, yatak doluluk oranı yüzde 49,9, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 62,8, ventilatör doluluk oranı yüzde 27,6, ortalama temaslı tespit süresi 7,5 saat ve filyasyon oranı yüzde 99,9 olarak kayda geçti.

        LGS yapıldı

        Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav, Kovid-19 tedbirleri altında yapıldı. Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve yakınları, 07.00-15.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.

        765 yerleşim yerinde seçmen sandık başına gitti

        Bazı illerdeki 764 köy ve mahallede farklı nedenlerle boş bulunan muhtarlık veya ihtiyar heyeti için seçmenler sandık başına gitti.

        Köy statüsünden belde statüsü kazanan Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde de belediye başkanı ve meclis üyeleri seçimi için sandık kuruldu.

        Böylece, Türkiye genelinde, 765 yerleşim yerinde, Kovid-19 tedbirleri uygulanarak seçime gidildi.

        REKLAM

        Seçimlerde görev alanlar ile seçmenler, ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Muafiyet, ikamet ile oy verme yeri arasındaki güzergah ve zaman dilimi ile sınırlandırıldı.

        Denetimler devam etti

        Birçok il, Kovid-19 tedbirleri kapsamında pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında sessizliğe büründü. İllerde, polis ekipleri denetimlerini sürdürdü.

        Denetimlerde, Kırıkkale'de dernek binasında horoz dövüştürdükleri ve salgın tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri belirlenen 69 şüpheliye 431 bin 250 lira ceza uygulandı.

        Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir restoranda bulunan 40 kişiye sokağa çıkma kısıtlaması ve salgın kurallarına uymadığı gerekçesiyle 165 bin lira ceza kesildi.

        Haberi Hazırlayan: Esra Şaşmaz
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ