Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 96 yaşındaki Huang Yung-Fu köyünü yıkılmaktan böyle kurtardı
        1

        96 yaşında emekli bir asker olan Tayvanlı Huang Yung-fu yıllardır yaşadığı köyünün yıkılacağını öğrenince dahiyane bir çözüm buldu.

        2

        10 yıl önce köyünün yıkılacağı haberiyle yıkılan yaşlı adam bir fırça alıp köyünün duvarlarını boyamaya başladı ve o günden beri hiç durmadı. Köyünü rengarenk bir ortama dönüştüren Yung-fu'nun Gökkuşağı Köyü şimdilerde turistlerin akınına uğruyor.

        3

        Tayvan'ın Nantun Bölgesi'nde 1.200'den fazla evden oluşan köyde, çoğunlukla askerler yaşıyordu.

        4

        Ancak zaman geçtikçe, askerlerin çoğu taşındı ve bölge iş adamları ve müteahhitler tarafından satın alınmaya başlandı. Ancak birkaç kişinin evlerini terk etmeye hiç niyetleri yoktu. 1.200 evin olduğu köyde sadece 11 hane kaldı.

        5

        Bu duruma canı sıkılan yaşlı adam, bundan 10 sene önce evinin içerisindeki duvara bir kuş resmi yaptı. Daha sonra sanatını evinin dışına çıkardı. Duvarları, sokakları boyamaya koyuldu.

        6

        Huang Yung-Fu, Tayvan hükümetinin evini yıkmasını önlemek için sanatını kullandı. Huang'ın çalışmaları hızla dikkat çekti ve köyü bölgede en çok ziyaret edilen turistik yerlerden biri oldu.

        7

        Aynı zamanda hükümet köyde kalan evleri yıkmaya yönelik planlarını durdurmaya karar verdi. "Yaşlı olmam umurumda değil, 100 yaşımda bile olsam boyamaya devam edeceğim" diyen 96 yaşındaki Tayvanlı ressam köyünü güzelleştirmek için yıllardır sabah saat 3'te uyanıyor.

        8

        Huang'ı çok seven turistler yaratıcı ve renkli kişiliği sayesinde ona "Gökkuşağu Büyükbaba" olarak sesleniyor.

        9

        96 yaşındaki sanatçı, geneli eski askerlerden oluşan bir minik köyde 40 yılı aşkın bir süredir mutlu mesut yaşadıklarını dile getiriyor.