Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya AB Ukrayna'dan diplomatlarını geri çekecek mi?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Dünya, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilimi takip ederken, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB ülkelerinin henüz Ukrayna’daki diplomatlarını geri çekmeyi düşünmediğini söyledi.

        Borrell, gazetecilere verdiği demeçte konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Rusya'nın olası askeri saldırısını değerlendirdiklerini belirten Borrell, Ukrayna'daki diplomatları henüz geri çekmeyi planlamadıklarını söyledi. Konuya ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın bilgi vereceğini belirtti.

        "AYRILMAK İÇİN NEDEN GÖRMÜYORUZ"

        Borrell, "Aynı şeyi yapmayacağız, çünkü herhangi bir özel neden bilmiyoruz. Blinken bizi bilgilendirecek" dedi. Müzakerelerin sürdüğünü belirten Borrell, Blinken ek bir bilgi vermedikçe şu an Ukrayna'dan ayrılmak için bir neden görmediğini belirtti.

        İNGİLTERE BAZI GÖREVLİLERİ GERİ ÇEKİYOR

        İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise Ukrayna'daki büyükelçiliğindeki bazı personellerin ve personel yakınlarının Ukrayna'da ayrılacağı ifade edildi.

        İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Rusya'dan gelen artan tehdide yanıt olarak bazı büyükelçilik personeli ve aileleri Kiev'den çekiliyor. Büyükelçilik açık kalmaya devam edecek ve gerekli çalışmalar yapılacak" denildi.

        ABD'DEN UKRAYNA'YA YÖNELİK SEYAHAT UYARISI

        Öte yandan ABD, muhtemel Rusya müdahalesine karşı Kiev büyükelçiliğindeki personelin ailelerine Ukrayna'dan ayrılma talimatı verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ukrayna'ya yönelik seyahat uyarısı da yapıldı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ