Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Vietnam'da temaslarda bulundu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Harris, Güneydoğu Asya ziyaretine son verirken Vietnam'da aktivist gruplarla bir etkinliğe katıldı.

        Aktivist gruplardan övgüyle bahseden Harris, "Karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmek istiyorsak bunu iş birlikçi bir şekilde yapmamız çok önemlidir. Toplu olarak sahip olduğumuz kaynakları en üst düzeye çıkarmak istiyorsak elbette hükümet de dahil olmak üzere topluluk liderleri, iş liderleri, sivil toplum gibi her sektördeki liderleri güçlendirmemiz gerekir." dedi.

        Harris, Güneydoğu Asya ziyaretinin bölgedeki ülkelerle olumlu ilişki geliştirmeyi ve ABD iş birliğini ve katılımını genişletmeyi amaçladığını vurgularken ziyareti boyunca Çin'in, Güney Çin Denizi'ndeki saldırganlığını sona erdirmesine yönelik söylemlerini artırdı.

        REKLAM

        Harris, günün ilerleyen saatlerinde ABD'ye dönüş yolculuğuna başlamadan önce basın toplantısında konuşacak.

        Vietnam'a ziyarette bulunan ilk ABD Başkan Yardımcısı olan Harris, Devlet Başkanı Nguyen Xuan Phuc'a, ABD ve Vietnam ilişkilerinin çeyrek asırda uzun bir yol katettiğini söyleyerek, Vietnam'ı Çin'in "zorbalığına" karşı koymak için ABD ile ortaklığa çağırmıştı.

        Vietnam'dan önce Singapur'da üst düzey devlet yetkilileriyle görüşen Harris'in, görüşmelerde Singapur ile siber tehditler ve iklim değişikliğiyle mücadelenin yanı sıra yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını gibi konularda iş birliğini geliştirmek amacıyla anlaşmaya varıldığı belirtilmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ