Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika: Trump seçimle ilgili yapılan yorumu affetmedi!

        ABD Başkanı Donald Trump, 2020 seçimlerinde "usulsüzlük" olmadığı yönünde açıklama yapan, ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı (CISA) Direktörü Chris Krebs'in görevine son verildiğini Twitter'dan duyurdu

        Twitter aracılığıyla paylaşımda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Krebs'in 3 Kasım Salı günü düzenlenen başkanlık seçimlerinde "usulsüzlük" tespit edilmediğine ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

        AA'nın haberine göre; Trump şunları kaydetti:

        "Krebs'in 2020 seçimlerindeki güvenlik meselelerine ilişkin yaptığı açıklama oldukça yanlış. Bu seçimlerde büyük usulsüzlükler ve hileler oldu, ölü insanlar adına oy kullanıldı, gözlemcilerin seçim merkezlerine girilmesine izin verilmedi. Oy sayma makinelerindeki sözde teknik problemler Trump için kullanılan oyları Biden'ın hanesine yazdı ve daha neler neler oldu.

        REKLAM

        Bu nedenle, şu andan itibaren geçerli olmak üzere ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Krebs'in işine son veriyorum."

        CISA, 2016 seçimlerine Rusya'nın müdahale ettiği iddialarının ardından 2018'de Trump yönetimi tarafından kurulmuştu. Seçim güvenliğini sağlamak da kurumun görevlerinden biri olarak gösteriliyor.

        CISA ve eyaletlerdeki seçim yetkilileri geçtiğimiz hafta yaptıkları açıklamada, seçimlerde hile yapıldığına ilişkin hiçbir kanıt bulunmadığını ve 2020 seçimlerinin ABD tarihinin en güvenli seçimlerinden biri olduğunu belirtmişti.

        Kovulduğunu Trump'ın tweetinden öğrenen Chris Krebs, Trump'ın açıklamasından kısa bir süre sonra kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yaparak, "Hizmet etmekten onur duydu. Doğru olanı yaptık. Bugünü savun, yarını koru" ifadelerini kullandı.

        ABD'de 3 Kasım Salı günü yapılan 59'uncu başkanlık seçimlerinden resmi olmayan sonuçlara göre Demokratların adayı Biden galip çıkmıştı. ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Trump ise seçimlerde "hile" yapıldığını ve asıl kazananın kendisi olduğunu öne sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ