Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'de masaj salonuna saldırı! SON DAKİKA: Saldırının nedeni belli oldu
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD'nin Atlanta kentinde 3 masaj salonunda 8 kişiyi vurarak öldüren zanlıya savcılık tarafından 8 kez cinayet suçlaması yöneltildi.

        ABD'de 2019'dan bu yana yaşanan en büyük silahlı saldırı olayının tek zanlısı olan 21 yaşındaki Robert Aaron Long, "ABD'de Asyalılara yönelik şiddet" tartışmasını yeniden alevlendirdi.

        Suçunu kabul eden ancak saldırılarının "ırksal motivasyona dayanmadığını" savunan zanlı hakkında savcılık, 8 kez cinayet suçlamasıyla dava açtı.

        Saldırılarda hayatını kaybedenlerin 6'sının Asyalı kadınlar olması, zanlı aksini söylese de saldırıda Asyalılara karşı bir nefret suçu olduğu tartışmasını gündeme getirdi.

        Georgia Eyalet Meclisi Vekili Vietnam asıllı Bee Nguyen, yaptığı açıklamada, söz konusu saldırının tam da "cinsiyet temelli şiddet, yabancı düşmanlığı ve kadın düşmanlığı" üçgeninde yaşandığını ve bunların sıradan cinayetler olmadığını ifade etti.

        Zanlının daha önce sosyal medya hesaplarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla Çin'e yönelik ırkçı ifadeler kullandığı bilgisi medyaya yansırken, ABD'de yaşayan Asyalılara yönelik benzer saldırıların artmasından endişe edildiği bildirildi.

        YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPTI

        8 kişinin hayatını kaybettiği saldırı hakkında açıklama yapan kent ve eyalet yetkilileri, yaşanan olaya ilişkin ve soruşturmada elde edilen yeni bulgular hakkında basın toplantısı düzenledi. Yetkililer, saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan 21 yaşındaki zanlı Robert Aaron Long'un saldırıyı "ırksal" nedenlerle değil, "cinsel tutkuları" nedeniyle işlemiş olabileceğini ifade etti.

        Cherokee County Şerif Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Long'un saldırıyı düzenlediğini itiraf ettiği belirtilerek, "Long, Cherokee County ve Atlanta'daki cinayetleri itiraf etti. Long, müfettişlere masaj salonlarını cinsel tutkusu için bir çıkış noktası sağlamakla suçladığını söyledi" ifadelerine yer verildi.

        REKLAM

        Atlanta Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms yaptığı açıklamada, zanlı Long'un daha fazla saldırı gerçekleştirmek için Florida'ya bir gezi planladığına inanıldığını kaydetti.

        SALDIRIDA NELER YAŞANDI

        İlk olarak eyaletin Cherokee ilçesindeki bir masaj salonuna giren silahlı saldırganın, etrafa ateş açtığı bildirilmişti. Cherokee County Şerif Ofisi Sözcüsü Yüzbaşı Jay Baker, saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini aktararak, hayatını kaybedenlerden 2'sinin Asya kökenli olmak üzere 3 kadın, diğerinin ise erkek olduğunu ifade etmişti.

        İlk saldırıdan kısa süre sonra ise Atlanta kent merkezinde polis, soygun ihbarı üzerine geldiği başka bir masaj salonunda 3 kadının cansız bedenleri ile karşılaşmıştı. Açıklamada, "Olay mahallinde bulunan 3 kadının silahla vurularak öldürüldüğü tespit edildi" bilgisi paylaşılmıştı.

        REKLAM

        İkinci saldırının gerçekleştirildiği bölgede incelemelerde bulunun polis, bu sırada sokağın karşısındaki başka bir masaj salonundan saldırı ihbarı almış ve burada da 1 kadının uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti. İkinci ve üçüncü saldırıda hayatını kaybeden kadınların da Asya kökenli olduğu bildirilmişti.

        Güvenlik kamerasına ait görüntülerini inceleyen polis müfettişleri, masaj salonlarından birinin yakınındaki 1 şüphelinin fotoğraflarını yayınlamış ve kısa süre sonra 3 saldırının da faili olduğuna inanılan 21 yaşındaki Long’u gözaltına alındığı duyurulmuştu.

        Sözcü Baker, müfettişlerin Long'un 3 silahlı saldırıyı gerçekleştiren şahıs olduğundan "son derece emin" olduklarını ifade etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ