Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'de ikinci seyahat skandalı! 7 uçuş, 800 bin dolar!

        ABD Sağlık Bakanı Tom Price'ın kişisel seyahatlerinde kamuya ait jetleri kullanması nedeniyle gelen eleştiriler nedeniyle istifa etmesinin ardından ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin de benzer bir durumla karşı karşıya.

        The New York Times'ta yer alan habere göre, Hazine Bakanlığı Başmüfettişliği tarafından yürütülen inceleme sonucunda Bakan Mnuchin'in Mart ayından bu yana 7 kez askeri jetle uçuş yaptığı ve bunların 800 bin dolar ek maliyet yarattığı anlaşıldı.

        Mnuchin'in göreve geldikten sonra 9 kez yapacağı seyahaler için askeri jet talep ettiği ve bunlardan 7'sinde askeri jetlerin ABD'li bakanın kullanımına sunulduğu belirtildi. Eşiyle birlikte Avrupa'da yapacağı balayı için jet talep eden Mnuchin, daha sonra bu talebini geri çekti. Mnuchin, bu ay sonunda Ortadoğu'ya yapacağı ziyaret için de askeri jet talep etti.

        REKLAM

        ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin'in seyahat harcamaları, Ağustos ayında eşi Louise Linton'un yaptığı bir Instagram paylaşımı sonrasında dikkat çekmişti. Eşinin Fort Knox'taki altın madenlerini ziyaret edeceği seyahate katılan Linton, Instagram'da seyahat ettikleri askeri uçakla birlikte bir fotoğraflarını paylaşmıştı.

        Paylaşım sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekerken, birçok kullanıcı Mnuchin ve eşinin 'güneş tutulmasını' izlemek için Kentucky'i ziyaret ettiği yorumunda bulunmuştu. Başmüfettişliğin raporunda, bu seyahatin 26 bin 900 dolara mal olduğu belirtildi ancak seyahatin amacının 'güneş tutulması' olduğuna dair bir kanıt bulunamadığı ifade edildi.

        ABD Hazine Bakanlığı, eleştirilere yanıt olarak Bakan Mnuchin'in telefon konuşmalarını gizli hattan yapabilmek için askeri jet kullandığını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ