Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'den flaş Suriye açıklaması: Askerlerimiz çekilmeyecek

        ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley, 'hedefler tamamlanana kadar' ABD askerlerinin Suriye'den çekilmeyeceğini açıkladı.

        Haley, ABD'nin hedeflerini ise "DEAŞ'ı mağlubiyete uğratmak, kimyasal silahların kullanılmamasını garantiye almak ve İran'ın neler yaptığını takip etmek olarak açıkladı. Haley, "Amerikan birliklerinin eve döndüğünü görmek de bizim hedeflerimizden birisi, ancak bunlar tamamlanana kadar hiçbir yere ayrılmıyoruz" dedi.

        Haley, ABD'nin Rusya ile ilişkilerinin Suriye nedeniyle çok gergin olduğunu ancak ABD'nin Rusya ile daha iyi bir ilişki umduğunu söyledi.

        ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Suriye'deki ABD askerlerinin çekileceğini belirtmişti.

        REKLAM

        ABD'DEN RUSYA'YA YENİ YAPTIRIMLAR

        Rusya ile ilişkilere de değinen Haley, Suriye'de rejimin kimyasal silah bulundurması ve yapmasına yardım eden Rus şirketlere yeni yaptırımlar uygulayacaklarını bildirdi. Haley ''Rusya'ya yaptırımlar geliyor. Hazine Bakanı Mnuchin, pazartesi günü bu yaptırımları açıklayacak. Yaptırımlar doğrudan Esad ve kimyasal silah kullanımıyla alakalı şirketlere uygulanacak.'' dedi.

        Haley ''Fox News Sunday'' programında ise Rusya'nın Venezuela'da Maduro hükümetine, Suriye'de Esad'e destek vererek ve İran ile iş birliği yaparak ''yanlış aktörlerle'' çalıştığını, Rusya'nın ''hiç iyi dostları kalmadığını'' ve ''olanların da Rusya'ya zarar verdiğini'' söyledi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ