Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ABD'nin PKK kararı sonrası MHP ve CHP'den 'samimiyet' çıkışı!

        ABD, terör örgütü PKK'nın üç yöneticisi Murat Karayılan için 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar ve Duran Kalkan için 3 milyon dolar ödül koydu. CHP ve MHP'den konuya ilişkin yapılan açıklamalarda ABD'nin samimi olmadığına dikkat çekildi.

        "BU OYUNA GELMEMEMİZ GEREK"

        ABD'nin PKK'lı teröristlerin elebaşlarına ödül koyduğunun anımsatılması üzerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, şunları kaydetti:

        "YPG'nin askeriyle kol kola dolaşacaksın, onlarla nöbet tutacaksın, onlarla birlikte Suriye'yi dizayn etmeye çalışacaksın, 'PKK'ya karşıyım ama YPG ile birlikteyim' diyeceksin. Dün PKK'lı militanlarla oturacaksın, onlarla birlikte her türlü görüşmeyi yapacaksın ama burada da böyle tezgah hazırlayacaksın. Türk dış siyasetinin bunu yememesi, bu oyuna gelmemesi, ABD emperyalizminin, Rusya'nın ve diğer egemen güçlerin kontrolünde bir dış siyaset yönetmemesi gerekir."

        REKLAM

        "SAMİMİYET GÖRMÜYORUM"

        MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "ABD, PKK'lıların başına ödül koyarken Münbiç'te PKK'lılarla beraber koordineli çalışıyorsa bunda bir samimiyet görmüyorum." dedi.

        Enginyurt, Mecliste düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

        Enginyurt, ABD'nin, terör örgütü PKK elebaşıları hakkında bilgi verene ödül açıklamasına ilişkin soru üzerine, "ABD, PKK'lıların başına ödül koyarken Mümbiç'te PKK'lılarla beraber koordineli çalışıyorsa bunda bir samimiyet görmüyorum. Muhakkak burada ABD'nin yeni bir planı, yeni bir oyunu, yeni bir hesabı vardır. Bu durumun yeni bir çözüm süreci için gaz alma operasyonu olmamasını diliyorum. Bunun altından mutlaka bir şey çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ