ABD, Sina Yarımadası'ndaki askerlerini çekmeyi değerlendiriyor
ABD'nin Mısır'ın Sina Yarımadası'nda konuşlu askerlerini çekmeyi değerlendirdiği bildirildi. Sina'da konuşlu 400 Amerikan askeri bulunuyor
ABONE OLAmerikan medyasında, İsrail ve ABD Dışişlerinin itirazına rağmen Savunma Bakan Mark Esper'in "Uluslararası Güç ve Gözlemciler Misyonu'nun" parçası olarak Sina'da konuşlu 400 askeri çekmeye çalıştığına ilişkin iddialar yer aldı.
AA muhabirine konuyla ilgili açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson şu değerlendirmede bulundu:
"Pentagon, 2018 Ulusal Savunma Stratejisi kapsamında, Çin ve Rusya'dan gelen tehditlere karşı koymak üzere kaynakları öncelik sırasına koymak ve tüm kuvvetlerde harbe hazırlığı sağlamak için küresel olarak konuşlu kuvvetlerimizin durumunu gözden geçiriyor. Birçok misyon için yaptığımız gibi ABD'nin Uluslararası Güç ve Gözlemciler Misyonundaki kuvvetlerinin durumu da değerlendiriliyor."