Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'ye bir S-400 resti de Hindistan'dan!

        ABD'nin Rusya'dan S-400 hava ve füze savunma sistemlerini satın alan ülkelere yaptırım tehditleri devam ederken, Hindistan'ın Rusya ile yapılan S-400 anlaşmasını onayladığı öne sürüldü.

        Yerel medyada yer alan haberlere göre, Başbakan Modi liderliğinde toplanan Kabine Güvenlik Komitesi, 5.43 milyar dolarlık anlaşmayı onayladı.

        Anlaşmanın onaylandığı haberi, önümüzdeki ayın ilk günlerinde Hindistan'a gidecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ziyaretinden hemen önce geldi.

        Hindistan Hava Kuvvetleri'nin 2 sene içerisinde ilk S-400 bataryasını alacağı, geri kalanların ise gelecek 4 yıl içerisinde teslim edileceği ifade edildi. Hindistan'ın, kontratın imzalanma aşamasında toplam maliyetin yüzde 15'ini ödeyeceği kalan ödemelerin ise bataryaların teslimat tarihlerine göre yapılacağı bildirildi.

        Amerika Birleşik Devletleri geçtiğimiz ay Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi ve Su-35 savaş uçağı satın alan Çin'e yönelik yaptırımlarını açıklamış, Pekin yönetimi ise yaptırımların geri çekilmemesi durumunda ABD'nin bunun sonuçlarına katlanacağını söylemişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ