Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitecek 2022 CTE ile açık cezaevi izinleri bitti mi, son durum nedir?
        1

        Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılından beri izinli sayılan açık cezaevi mahkumlarının cezaevlerine ne zaman dönecekleri merak konusu oldu. 31 Ocak'a kadar uzatılan açık cezaevi izinlerinin son durumuyla ilgili son karar merak konusu. Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı, ne zaman bitecek?

        2

        AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

        Açık cezaevi izinleri, 31 Ocak 2022 tarihine kadar 2 aylık uzatılmıştı. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü açık cezaevi izinlerinin yeniden uzatılması konusunda henüz bir açıklamada bulunmadı.

        3

        AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ NE ZAMAN BİTECEK, SON DURUM NE?

        15 Nisan 2020'de denetimli serbestlik tedbiriyle evlerine gönderilen mahkumların izinleri 30 Kasım 2021'de sona erecekti. TBMM Genel Kurulu'nda İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi. Partilerin ortak önergesiyle kanun teklifine ihdas edilen maddeyle ceza infaz kurumlarındaki Kovid- 19 izinleriyle ilgili düzenlemede değişiklik yapıldı.