Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adalet Bakanlığı 406 personel alımı yapacak! 2022 Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak, başvuru şartları neler?
        1

        Adalet Bakanlığı, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüklerinde görevlendirilmek üzere 132 psikolog, 222 sosyal çalışmacı ve 52 pedagog kadrosuna sözlü sınav sonuçlarına göre toplamda 406 personel alımı yapılacağını açıkladı. 30 Kasım günü Resmi Gazete'de yayımlanan ilanın ardından "Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı, başvuru şartları neler?" araştırmaları hız kazandı. İşte, 2022 Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları hakkında merak edilenler...

        2

        ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        Adalet Bakanlığı 406 personel alımı başvuruları 5 Aralık tarihinde başlayacak. Başvu işlemleri 16 Aralık tarihinde sona erecek.

        3

        ADALET BAKANLIĞI 406 İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Adalet Bakanlığı, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüklerinde çalışmak isteyenler başvurularını 'isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr' internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

        ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

        4

        ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

        Adayların 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'nın KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan alması, psikolog kadrosuna atanabilmek için psikoloji lisans bölümünden, pedagog kadrosuna atanabilmek için rehberlik ve psikolojik danışmanlık veya eğitim programları ve öğretim lisans bölümünden, sosyal çalışmacı kadrosuna atanabilmek için de sosyal hizmet veya sosyal hizmetler lisans bölümlerinden mezun olması şartı aranıyor.

        5

        SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

        Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi "www.adalet.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ