Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu eski komiser ve tutuksuz eşi hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        Adana Cumhuriyet Savcılığınca, örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen şüpheli eski komiser İbrahim U. ve eşi S.U. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

        Cumhuriyet savcısının, şüpheliler hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırladığı iddianame Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

        İddianamede "Şüpheli İbrahim U'nun FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla kullandığı ByLock, Kakao ve Eagle programlarının kullanıcısı olduğu, şüphelinin kendisine ait ikametinde sohbet toplantılarının düzenlendiği, sohbet toplantılarına 17-25 Aralık sürecinden sonra da devam ettiği" belirtildi.

        Şüpheli S.U'nun da örgüte ait şifreli haberleşme programı ByLock ve Kakao kullanıcısı olduğu kaydedildi.

        İddianamede savunmasına yer verilen sanık İbrahim U. 2010 yılında Adana'ya atandığını söyledi.

        Sohbet toplantılarına katıldığını ve evinde toplantılar gerçekleştirildiğini belirten sanık İbrahim U, "Harun isimli şahıs bana ve eşim S.U'nun telefonuna ByLock programını yükledi. Harun daha sonra benim telefonuma Eagle programını kurdu. 2015 yılında Bitlis'e tayinim çıktı. Bu süreden sonra cemaat üyeleri ile irtibatım olmadı." ifadesini kullandı.

        Sanıkların ilerleyen günlerde yargılanmasına başlanacak.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler