Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy'un yaşamını yitirdiği, Başkan Devrim Murat Aksoy'un yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili aralarında azmettirici olduğu iddia edilen şüphelinin de yer aldığı 12 kişi tutuklandı.

        Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde soruşturmayı sürdüren polis ekipleri, olayın mayıs ayında yapılan seçimlerle bağlantısı olduğu şüphesi üzerine çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

        Oda seçimlerinde Aksoy'un rakibi olan Savaş E'nin azmettirici olma ihtimali üzerinde duran savcılık ve polis ekipleri, soruşturmayı derinleştirdi.

        Ekipler, bazı adreslerde yaptığı aramalarda, el bombası ve bazı silahlar ele geçirdi.

        Başka bir suçtan kesinleşmiş birkaç aylık hapis cezasını çekmek için saldırıdan önce güvenlik güçlerine teslim olan Savaş E'nin, olayla bağlantısını gizlemek amacıyla bu yönteme başvurduğu iddia edildi.

        Soruşturma doğrultusunda azmettirici olduğu iddia edilen Savaş E. ile saldırıyı gerçekleştirilen zanlının da yer aldığı 12 kişi tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 16 zanlı serbest bırakıldı.

        Osmaniye'de, 3 Temmuz'da TSO binasına gelen S.K. tarafından yapılan silahlı saldırıda, MHP 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy'un ağabeyi TSO Başkan Yardımcısı Hasan Ersoy hayatını kaybetmiş, Başkan Devrim Murat Aksoy yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler