Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da boşanmak isteyen eşini 9 yerinden bıçaklayarak "Eşini öldürmeye teşebbüs" ettiği gerekçesiyle 14 yıl hapis cezasına çarptırılan sanığın cezası, itiraz sonucu "Eşini yaralama" olarak değerlendirilerek 4 yıl 6 aya indirildi. Sanık, tahliye edildi.

        1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 18 Mayıs’ta "Eşini öldürmeye teşebbüs" suçundan 14 yıl hapse mahkum edilen, oto kiralama işi ile uğraşan tutuklu Serkan Taciroğlu (38) avukatı aracılığıyla karara itiraz etti.

        Adana Bölge Adliye Mahkemesi 1.Ceza Dairesi’nde itiraz ile ilgili yapılan duruşmaya, Serkan Taciroğlu, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

        Taciroğlu’nun öldürmeye teşebbüs ettiği ve daha sonra boşandıkları eski eşi Dilek Gülener ile tarafların avukatları da duruşma salonundaydı.

        - "Yoksa şu anda ben ölmüş olacaktım"

        Sanık Taciroğlu savunmasında, eski savunmalarını tekrarlayarak, “Öldürme kastım yoktu” dedi.

        Dilek Gülener ise eşinin kendisine eziyet etiğini, olay günü de öldürmeye kalkıştığını söyledi.

        Halen olay nedeniyle psikolojik tedavi gördüğünü belirten Gülener, “Olay yeri ıssız bir yerdi. Amacı öldürmekti. Çevredekiler ‘bacı öldü’ demesi üzerine kaçmıştır. Yoksa şu anda ben ölmüş olacaktım” dedi.

        Savcı da mütalaasında, sanığa verilen hapis cezasının onanmasını ve tutukluluğunun devamını istedi.

        - "Öldürmeye teşebbüs" yerine "yaralama"

        Mahkeme heyeti, sanığa yerel mahkemece "Eşini öldürmeye teşebbüs" gerekçesiyle verilen 14 yıl hapis cezasını, sanık Taciroğlu’nun suçunu "Eşini yaralama" olarak kabul ederek, cezayı 4 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi, sanığın tahliyesine karar verdi.

        Mahkeme Başkanı karar sonrası, sanık Taciroğlu’nu “Akıllı ol, bir daha karşımda görmek istemiyorum.” diyerek de uyardı.

        - "Beni öldürdükten sonra mı müebbet hapis verecekler?"

        Duruşma sonrası Gülener, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski eşine verilen cezayı az bulduğunu belirtti.

        Eski eşinin tahliye edilmesi nedeniyle can güvenliğinin yeniden tehlikeye girdiğini kaydeden Gülener, şunları söyledi:

        “Önce ceza alıp cezaevinde olduğu için korkum azalmıştı. Biz cezanın artmasını bekliyorduk. Ama hem cezası indirildi hem de serbest kalınca korkularım yeniden başladı. Beni öldürecek diye korkmaya başladım. Madde bağımlısı biri. Peşime düşecek. Beni öldürmeye çalışacak. Can güvenliğim yok. Beni öldürdükten sonra mı müebbet hapis verecekler. Avukatım kararı temyiz edecek.”

        - Olay

        Seyhan ilçesinde, boşanmak isteyen eşi Dilek Taciroğlu'nu 22 Kasım 2017'de Bakımyurdu Caddesi'nde 9 yerinden bıçakladığı iddiasıyla tutuklanan Serkan Taciroğlu hakkında 41 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        Taciroğlu, yargılandığı davada "Eşini öldürmeye teşebbüs" ettiği gerekçesiyle 14 yıl hapis cezasına çarptırılmış, mahkeme sanığa "haksız tahrik ve iyi hal indirimi" uygulamamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler