Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da çıkan kavgayı ayırmaya çalışırken av tüfeğiyle bir kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanığın da aralarında yer aldığı 6 kişinin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Yakup Batan'ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Özcan Ö. ile tutuksuz yargılanan S.Ö. (17), A.G. (17), müştekiler ile tarafların avukatları katıldı. R.A. (16), Ş.B. (17). ve Ö.B. (17) ise duruşmaya gelmedi.

        Görgü tanıklarından A.Y, olay günü manavın önünde otururken motosikletli bir kişinin gelip 4-5 kişiyle tartıştığını ve kavga çıktığını anlattı.

        Motosikletli kişinin manava girip satırı alıp diğer grubun üzerine gittiğini belirten A.Y, "3 dakika sonra silahlı biri olay yerine geldi. 1-2 el havaya ateş etti. Motosikletli kişi manavın içine doğru koştu, silahlı olan da manavın içine doğru 2 el ateş etti. Motosikletli vurulup yere düştü. Hava karanlık olduğu için ateş edenin sanık Özcan olup olmadığını bilmiyorum, çünkü yüzünü görmedim." ifadelerini kullandı.

        Tutuklu sanık Özcan Ö. ise amacının kavgayı ayırmak olduğunu ileri sürdü.

        Motosikletli kişinin kendisine satır sallayıp küfür ettiğini savunan Özcan Ö, "Ben de kimseye zarar vermesin diye yakın olan evimden tüfeği getirdim. Kimseyi öldürmek ya da yaralama kastım yoktur. Ateş ettiğim de aramızda 15-20 metre mesafe vardı. Ben havaya ateş etmiştim." iddiasında bulundu.

        Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Gülbahçesi Mahallesi 13374 Sokak'ta 25 Mart'ta Yakup Batan (30), tüfekle ateş edilmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Seyhan Devlet Hastanesinde kurtarılamamıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler