Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da uyuşturucu davasına ilişkin keşif yapan adliye personeline yönelik el yapımı patlayıcıyla (EYP) düzenlenen saldırıyla ilgili terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu iddia edilen 2 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

        Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hayrullah T. ve Davut E. ile avukatları katıldı.

        Sanık Davut E. savunmasında, keşifte görevli yargı mensuplarıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını ve hakkındaki gizli tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

        Çocukluğundan bu yana aynı mahallede ikamet ettiğini ve suça karışmadığını savunan Davut E, ''Mahkemeye gelen bilirkişi raporunu kabul etmiyorum. Olay anında bölgede değildim. Ben dayılarımla Karayusuflu köyü tarafında balık tutmaya gitmiştim. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim.'' dedi.

        Sanık Hayrullah T. de üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Gizli tanığın beyanlarını kabul etmiyorum. Herhangi eyleme karışmadım. Uzun süredir tutuklu bulunuyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." ifadesini kullandı.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinin aralarında hakim ve savcıların da yer aldığı 7 kişilik heyetine 17 Ekim 2016'da EYP ile saldırı düzenlenmişti. İki zabıt katibinin hafif yaralandığı olayla ilgili saldırıyı düzenlediği iddiasıyla iki şüpheli tutuklanmıştı.

        Sanıklar hakkında "fikir birliği içinde devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "taşınması yasak maddeleri bulundurmak", "mala zarar verme", "PKK/KCK üyesi olmak" ve "görevi başındaki memurları kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 194'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler