Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Çukurova Üniversitesi, "Mutfağımızda üretilen ve yemekhanelerimizde sunulan yemeklerin hijyene uygun olmadığına yönelik çıkan haberlerin kasıtlı olarak yapıldığı değerlendirilmektedir." açıklamasını yaptı.

        Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, öğrenci yemekhanesinde çıkan yemeklerle ilgili bazı medya organlarında ve sosyal medyada iddiaların yer aldığı anımsatıldı.

        Üniversite yemekhanesinde günde 8-10 bin akademik ve idari personelle öğrenciye hizmet verildiğini belirtilen açıklamada, yemek üretiminin yapıldığı mutfakta hijyen işlemlerinin günlük, ilaçlama işlemlerinin ise belirli periyotlarda gerçekleştirildi ifade edildi.

        Üniversite yemekhanesinde öğrenci odaklı hizmet anlayışıyla hareket edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Öğrencilerimize en kaliteli gıdaları son derece düşük ücretle sunabilmek için rektörlüğümüzce olağanüstü çaba sarf edilmektedir. Yemek üretimi, mal kabulünden yemeğin sunumuna kadar titizlikle gerçekleştirilmektedir. Özellikle sosyal medyada yer alan görüntülerin hangi niyetle yayınlandığı bilinmemektedir. Yıllardır yemek üretimi yapılan mutfağımızda böyle bir hadiseyle hiç karşılaşılmamışken, son 10-15 günde sistematik olarak hijyene yönelik negatif görüntülerle karşılaşılmasının hayatın olağan akışına ters olduğu açıktır. Mutfağımızda üretilen ve yemekhanelerimizde sunulan yemeklerin hijyene uygun olmadığına yönelik çıkan haberlerin kasıtlı olarak yapıldığı değerlendirilmektedir. Bununla birlikte rektörlük makamınca komisyon marifeti ile inceleme başlatılmıştır. Ayrıca konu ile ilgili gerek görüldüğü takdirde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır."​​​​​​​

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler