Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Acıbadem Adana Hastanesi’nde gönüllü palyaçolar, lösemili çocuklara moral ve motivasyon olması için şarkılar söyledi, dans etti, hediyeler dağıttı.

        Acıbadem Adana Hastanesi’nde her Salı günü lösemili çocukların kaldığı kata gelen gönüllü palyaçolar, lösemili miniklerin kaldığı odalara tek tek girerek, şarkılar söyledi, hediyeler dağıttı. Palyaçoları karşısında gören çocukların mutluluğu gözlerinden okundu. Minik hastalar da zaman zaman palyaçolara katılarak dans etti. Gönüllerince eğlenen miniklerin aileleri ise bu uygulamadan çok memnun olduklarını dile getirdi.

        Projeyle ilgili konuşan gönüllü palyaçolardan Erol Olamcam, 5 senedir Acıbadem Adana Hastanesi’nde gönüllü palyaçoluk yaptıklarını belirterek, “Lösemili kardeşlerimize moral ve motivasyon olsun diye hem şarkılar söylüyoruz, dans ediyoruz hem de onlara hediyeler veriyoruz. Tedavisi biten hastalarımız ve aileleriyle dışarıda da görüşüyoruz. En azından bizi dışarıda gördüklerinde bir tebessüm veya arkamızdan ettikleri duaları hissedebiliyoruz" dedi.

        Her birinin farklı kurumlarda çalıştığı palyaçoların tamamı gönüllü olarak bu etkinliği düzenliyor. İlk olarak Avrupa Gönüllü Hizmeti projesiyle Avrupa’dan Türkiye’ye gelen gönüllü palyaçoların böyle bir projeyi başlattığını, sonrasında kendilerinin devam ettirdiğini söyleyen Olamcam, Türk gençlerine örnek olmak için de bu uygulamayı yaptıklarını söyledi.

        Gönülllü palyaçolar, ‘Her şey bir gülücük için’ sözüyle her Salı günü Acıbadem Adana Hastanesi’nde lösemili çocukları mutlu etmek için etkinliklerini sürdürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler