Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Sehlikoğlu, tatlıların her zaman yüksek kalorili olmasının gerekmediğini belirterek, kilo aldırmayan tatlı önerisinde bulundu.

        Sehlikoğlu, kışın alınan fazla kiloların verilerek yaz aylarına formda girmeye çalışıldığını söyleyerek, “Bunca emek sonrası bu yaz kendimizi tutup formumuzu korumaya özen göstersek de tatlısız olmuyor” dedi.

        Diyet Uzmanı Merve Sehlikoğlu, tatlıların her zaman yüksek kalorili olmasının gerekmediğini, hafif ve lezzetli tatlarla hem formu koruyup hem de tatlı ihtiyacını karşılayabileceğini kaydederek, hazırlaması pratik, kilo aldırmayan lezzetli tarif önerilerinde bulundu.

        Hurma topları

        Malzemeler: 15 adet hurma, 5 tam ceviz içi, tarçın

        Yapılışı:

        Hurmaları ılık suda 1015 dakika kadar bekletip yumuşamasını sağlayın. Yumuşayan hurmaları soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Ceviz içi ile beraber öğütücüden geçirin. Elinizle küçük toplar halinde yuvarlayın. Üzerine biraz tarçın ekledikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz.

        Sade dondurma

        Malzemeler: 2 adet büyük muz, Yarım çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz içi, Hindistan cevizi tozu, tarçın

        Yapılışı:

        Muzları küçük parçacıklara ayırın ve bir buzdolabı poşetine koyun. Poşetin ağzını sıkıca bağlayın. Poşetteki muz parçacıklarını buzlukta 3 saat bekletin. Sonra donmuş muz parçacıklarına süt ve ceviz içini ekleyip öğütücüden geçirin. İyice kıvam aldıktan sonra üzerine Hindistan cevizi ile tarçın serpiştirin.

        Çikolatalı muz

        Malzemeler: 1 adet muz, 1 paket yüzde 70 kakaolu bitter çikolata, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi tozu.

        Yapılışı:

        Bitter çikolatayı bir kaba koyarak ocakta eritin. Muzları soyarak erimiş çikolatanıza batırın. Üzerine bir miktar hindistan cevizi tozu serpiştirdikten sonra keyifle yiyebilirsiniz.

        Smoothie

        Malzemeler: 1 bardak yoğurt, 10 üzüm, 5 çiğ fındık, 1 yemek kaşığı chia tohumu, 34 parça buz.

        Yapılışı:

        Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp öğütücüye atın ve makineyi çalıştırın. Sadece 1 dakika sonra içeceğiniz hazır.

        Yulaf ezmeli şeftali

        Malzemeler: 1 su bardağı yulaf ezmesi, 250 ml süt, 600 ml su, 5 adet şeftali, 1 yemek kaşığı pekmez, Hindistan cevizi tozu

        Yapılışı:

        3 adet şeftaliyi rendeleyin, diğer ikisini küçük parçalara bölün. Bir su bardağı yulaf ezmesini ve 600 ml suyu bir kaba koyarak kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Üzerine 250 ml sütü, rendelenmiş şeftalileri ve bir yemek kaşığı pekmezi ekleyin. Tatlınız iyice kıvamını aldığında kaselere doldurup üzerlerine şeftali parçacıkları ve hindistan cevizi koyarak servis edebilirsiniz.

        Detoks limonata

        Malzemeler: 1 ince dilim ananas, 1 yemek kaşığı limon suyu 300 ml su, taze nane yaprakları

        Yapılışı:

        Tüm malzemeleri içine koyup öğütücüyü çalıştırın. Ardından bardağa doldurduğunuz limonatanıza 12 parça buz atıp soğutun ve üzerini taze nane yaprakları ile süsleyin.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler