Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana’nın Kozan ilçesinde Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik meme kanseri taraması yapıldı.

        İlçe Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve mobil tırda yapılan mamografi çekimi öncesi kadınlara Kaymakam Şafak Gürçam ve beraberindekiler tarafından karanfil dağıtıldı.

        Kaymakam Gürçam, burada yaptığı konuşmada, "Kırk yaşı aşmış kadınlarımızda gerek bu şekildeki etkinliklerde gerekse doktorumuzun da söylediği gibi kasım ayının sonuna doğru Sağlıklı Yaşam Merkezimizde mamografi cihazımız hayata geçiyor, tarama yaptırabilirler. Özellikle bu yaş grubundaki kadınlarımızın merkezlerimize gelip mamografilerini çektirmelerini öneriyoruz. Erken teşhis hayat kurtarıyor. Özellikle meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu biliyoruz" dedi.

        Erken teşhisle meme kanserine yakalandığını anlayan ve tedavi sürecine devam eden Fatma Dağlı ise, “En önemli şey bu teşhisin konulmuş olmasıydı ama ondan sonra kabullenmek“ diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler